Wonen in 2018

Jos Scheurweghstraat 40 in Deurne
Jos Scheurweghstraat 40 in Deurne © Bart Gosselin
links naast tekst
content

Opgeleverde projecten

 • Jos Scheurweghstraat 40 in Deurne: eengezinswoning met patio die top-down werd ontworpen. Dit betekent dat de belangrijkste leefruimtes zich bovenaan bevinden. Het huis heeft een ruime inkomhal met fietsenberging op het gelijkvloers. Op het tegenoverliggende pleintje heeft Rode Duivel Mousa Dembélé als kind veel gevoetbald. Om dit stukje geschiedenis te eren, werden zijn voetbalschoenen verguld en opgehangen aan de gevel. 
 • Grote Markt 16 in Antwerpen centrum: 2 woonunits boven een handelsruimte. Bij de renovatie van het pand werd er een nieuwe, slimme interne verdeling gemaakt. Zo bevindt de handelsruimte zich op het gelijkvloers, een studio op de eerste verdieping en een ruim triplexappartement met 2 slaapkamers op de bovenste verdiepingen. Beide wooneenheden beschikken over een terras. 
Een toekomstbeeld van de kasteelvleugel van het Runcvoorthof in Merksem
Runcvoorthof kasteelvleugel © Collectief Noord Architecten
rechts van tekst
content

Nieuwe woonprojecten

 • Runcvoorthof in Merksem: in de kasteel- en dienstvleugel realiseren we 7 woningen. Er komen zowel gezinswoningen als een studio en een loft. De architecten gaan respectvol om met het waardevolle erfgoed van het Runcvoorthof: de basisindeling van het kasteel wordt zo veel mogelijk behouden en waar mogelijk teruggebracht naar de originele staat. Het koetshuis, dat naast het kasteel ligt, wordt gerenoveerd en krijgt daarna een nieuwe commerciële invulling. Ook de kloostervleugel van het Runcvoorthof wordt herbestemd. AG Vespa neemt de renovatie van de buitenzijde van de kloostervleugel op zich, maar zoekt een erfpachter die de vleugel een nieuwe invulling geeft en de renovatie- en inrichtingswerken aan de binnenzijde op zich neemt. 
 • Bredabaan 320 in Merksem: een nieuwbouwproject met een bedrijfsruimte en 2 eengezinswoningen. Het pand wordt gekenmerkt door 2 uitgesproken hoeken die gekoppeld worden door een gelijkvloerse bouwlaag die commercieel zal worden ingevuld. De bovengelegen woningen krijgen elk een ruim privaat terras op de eerste verdieping.
Toekomstbeeld gevels Langstraat 91 en 99 © Lezze Architecten
Toekomstbeeld gevels Langstraat 91 en 99 © Lezze Architecten
links naast tekst
content
 • Appelstraat 23 in Borgerhout: 4 ruime appartementen met terras. De oorspronkelijke materialen worden zoveel als mogelijk behouden. Zo worden de met marmer beklede inkomhal, de bestaande parket- en plankenvloeren en de terrazzovloeren in ere hersteld. Ook de talrijke schouwmantels worden gerestaureerd waar nodig.
 • Langstraat 91 en 99 in Borgerhout: 2 nieuwbouwwoningen. De woning aan nummer 99 wordt ingericht rond een compacte trap met een patio en krijgt een zuidelijk georiënteerd dakterras.Op het perceel in de Langstraat 91 komt een eengezinswoning met tuin.
Toekomstbeeld vanuit de Lovelingstraat © Burobill
Toekomstbeeld achtergevel Lange Beeldekensstraat 223–227 vanuit de publiek toegankelijke steeg © Burobill
rechts van tekst
content
 • Selderstraat 46-48 in Antwerpen Noord: 2 compacte minimumwoningen met een gevelbreedte van 3,09 meter. Gezien de bescheiden oppervlakte liggen de meeste woonfuncties aan de gevel en krijgen die hierdoor heel wat natuurlijk licht- en luchtinval. Het ontwerp is eenvoudig en open waarbij enkel de badkamer afgesloten kan worden achter een deur en wand. 
 • Lange Beeldekensstraat 74-78 in Antwerpen Noord: 4 appartementen gebouwd rond de gemeenschappelijke binnentuin, waarlangs de woningen ontsloten worden. Alle woningen beschikken over een private buitenruimte aan de tuinzijde.
 • Lange Beeldekensstraat 223- 227 in Antwerpen Noord: woonproject met 4 wooneenheden, waarvan 1 woning en 3 appartementen die met elkaar verbonden zijn door een steeg. In het ontwerp wordt de steeg naar het binnengebied geïntegreerd. De steeg zal overdag publiek toegankelijk zijn en als doorsteek tussen de Lange Beeldekensstraat en de Duinstraat worden gebruikt. De ruimte wordt levendig gehouden door de inkomzones, raampartijen en fietsenberging van het woonproject strategisch te plaatsen.
Lange Beeldekensstraat 245-247 in Antwerpen Noord
Toekomstbeeld voorgevel Lange Beeldekensstraat 245-247 © KOMAAN! architecten
links naast tekst
content
 • Lange Beeldekensstraat 245-247 in Antwerpen Noord: 2 nieuwbouwwoningen met elk hun eigenheid binnen dezelfde architectuur. De linkse woning heeft 4 slaapkamers, de rechtse 3. De keuken wordt aan de straat gelinkt en zorgt zo voor een levendig beeld. Het gelijkvloers is half verheven om directe inkijk te vermijden. Het linkse perceel is diep en krijgt een grote tuin. Het rechtse perceel krijgt een stadstuin.
 • Pothoekstraat 1 in Antwerpen Noord: een ééngezinswoning ontworpen in 3 delen. Centraal in het pand komt de inkomzone met fietsenberging, bergingen en sanitaire ruimtes. Rechts en links van het centrale deel komen drie slaapkamers en een bureau, de keuken en de eetruimte, de zitruimte en het dakterras. Door de wisselende verdiepingshoogtes en de centrale circulatiezone krijgt de woning een erg ruimtelijk gevoel die de verschillende ruimtes natuurlijk in elkaar laten overvloeien.
Toekomstbeeld Touwstraat 39 © FELT architecture & design
Toekomstbeeld meegroeiwoning Touwstraat 39 © FELT architecture & design
rechts van tekst
content

Lopende woonprojecten

Projecten die het afgelopen jaar nog in werf- of ontwerpfase zaten.