fbpx AG VESPA | Lange Beeldekensstraat 223–227

Lange Beeldekensstraat 223–227

Lange Beeldekensstraat 223–227

Over
info left

Waarom dit project?

AG VESPA kocht 2 panden aan in de Lange Beeldekensstraat in het kader van het grond- en pandenbeleid. Beide panden waren in slechte staat en grenzen aan een steeg. AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Op deze plek in Antwerpen Noord komt een woonproject met 4 wooneenheden. In het ontwerp wordt de steeg naar het binnengebied geïntegreerd. De steeg is overdag publiek toegankelijk en wordt als doorsteek tussen de Lange Beeldekensstraat en de Duinstraat gebruikt. Om van de doorsteek een levendige steeg te maken, situeren de inkomzones en fietsenberging van het woonproject zich in de steeg. Bovendien worden de ramen strategisch geplaatst om voor voldoende interactie te zorgen tussen de wooneenheden en de publieke ruimte.

Op het perceel Lange Beeldekensstraat 223 komt een woning met 2 slaapkamers en bureauruimte. De leefruimtes situeren zich op het gelijkvloers aan de tuin. De slaapkamers zijn gelegen op de eerste verdieping.

Aan de andere kant van de steeg bevindt zich de inkomzone voor de 3 appartementen. Op het gelijkvloers is er een appartement met 1 slaapkamer. Het appartement op de eerste verdieping heeft 2 slaapkamers en op de tweede verdieping is er een appartement met 3 slaapkamers. De 2 bovenste appartementen hebben elk een eigen terras.

De werken zijn gestart in januari 2018. De oplevering staat gepland midden 2019.

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Architect

Burobill

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

1.469.000 euro excl. btw

Adres
Lange Beeldekensstraat 223-227
2060 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel Lange Beeldekensstraat 245-247 © KOMAAN! architecten
Project

Lange Beeldekensstraat 245-247

Wonen

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord kochten we 2 panden aan en vervangen ze door 2 nieuwbouwwoningen.

Toekomstbeeld voorgevel Lange Kongostraat 13 © Radar architecten
Nieuws

3 nieuwe woonprojecten van start

In de Gravinstraat - Gijselsstraat, de Lange Beeldekensstraat en in de Lange Kongostraat gaan nieuwe woonprojecten van start.

Voorgevel © Bart Gosselin
Project

Lange Kongostraat 13

Wonen

Een compacte nieuwbouwwoning op maat van jonge starters met uitbreidingsmogelijkheden die maken dat de woning kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal en afwerkingsniveau.