Nieuws

Luchtfoto Slachthuissite, Noordschippersdok en Lobroekdok © Patrick Henderyckx

Ruimtelijk uitvoeringsplan Slachthuissite - Noordschippersdok - Lobroekdok in openbaar onderzoek

Dit deel van de stad moet een woongebied worden met ruimte voor recreatie, voorzieningen zoals een school, kleinschalige bedrijvigheid en lokale handel. Om dat mogelijk te maken, is er een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gemaakt. Dat gaat binnenkort in openbaar onderzoek.

Rijnkaai © Filip Dujardin

Ruimtelijk uitvoeringsplan Rijnkaai in openbaar onderzoek

De Rijnkaai zal de komende jaren van uitzicht veranderen. Zo verschuift de nieuwe waterkering richting kaairand. Om dat mogelijk te maken, is er een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) gemaakt. Dat is nu in openbaar onderzoek.

Toekomstbeeld centers © NU Architectuuratelier

15 nieuwe zaken in de centers in Borgerhout

Binnenkort kan je terecht in 15 nieuwe zaken in de centers, de bogen onder de gemetselde spoorwegberm langs de Singel in Borgerhout. Er komen onder andere een bloemenzaak, een couscousbar, een ambachtelijke bierbrouwerij en een Siciliaans restaurant.

Mexico-eiland gezien van boven Kattendijkdok © Antoine Horenbeek

Noordoostkant Eilandje en Steenborgerweert wordt innovatieve stadshaven

In dit overgangsgebied tussen stad en haven zit vooral veel bedrijvigheid die in de stad moet kunnen blijven. Vandaag ligt er een visie en strategie voor de ontwikkeling van het gebied.

Violetstraat 33 © AG VESPA - Bart Gosselin

Een blik op 2017

Van de start van de heraanleg van de Scheldekaaien tot de herbestemming van een kerk, in ons jaarverslag 2017 vertellen we je graag over de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Park Brialmont © AG VESPA - Bart Gosselin

Nieuwsbrief Park Brialmont

Wandel je mee door Park Brialmont? We gunnen je graag een blik achter de schermen van wat de groene zones centraal in het hart van Berchem voor jou kunnen betekenen.

Woonboten Eilandje

Tweede oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen

In het Houtdok, aan de noordrand van de Cadixwijk, zijn er 34 nieuwe ligplaatsen voor woonboten. 11 plaatsen werden al toegewezen aan toekomstige bewoners. De stad stelt vanaf vrijdag 22 juni een nieuwe biedingsprocedure open voor de verdere gefaseerde invulling van de overige plaatsen.

Toekomstbeeld BlueChem © LOW architecten

Eerste spadesteek voor BlueChem, incubator voor duurzame chemie

Gisteren vond de eerste spadesteek plaats voor BlueChem, de eerste incubator voor duurzame energie. We bouwen het nieuwe gebouw op het bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. De opening is voorzien voor begin 2020.

Cadixwijk

Definitief ontwerp binnenstraten Cadixwijk

Het ontwerp van de binnenstraten van de Cadixwijk op het Eilandje is goedgekeurd. De heraanleg van de binnenstraten in het centrum van de Cadixwijk verloopt in 2 fases.