Nieuws

Kasteel Schoonselhof

Erfpachter gezocht voor kasteel Schoonselhof 

Het historische kasteel Schoonselhof, op de gelijknamige parkbegraafplaats, heeft een nieuwe invulling nodig. AG Vespa zoekt daarvoor een gemotiveerde kandidaat, die ook de restauratie op zich neemt. Het gaat om een erfpacht van 50 jaar met mogelijkheid tot verlenging.   
 

Kasteel Steytelinck

Kasteel Steytelinck in Wilrijk krijgt nieuwe invulling

We hebben een nieuwe uitbater gevonden voor kasteel Steytelinck in Wilrijk. 

Cover van de eerste editie van het Ringstadblad

Lees de eerste editie van het Ringstadblad

In het Ringstadblad lees je meer over projecten van Ringstad, het ambitieuze en onmisbare puzzelstuk dat samen met de Ringparken de binnen- en buitenstad met elkaar zal verbinden.

Toekomstbeeld van de activiteitenzone op het parkeiland in Ringpark Het Schijn

Start voorbereidende werken Ringpark Het Schijn

De voorbereidende werken voor de aanleg van fase 1 van Ringpark Het Schijn zijn gestart. De werken vinden plaats in Deurne tussen de Lakborslei, Ten Eekhovelei en de rivier het Schijn.

Het Zuidpark

Zuidpark opent met groot feest

De werken voor de aanleg van het derde en laatste deel van het Zuidpark op de Gedempte Zuiderdokken zijn zo goed als klaar. Daarom opent het park vandaag met een groot feest, met tal van gratis activiteiten voor jong en oud. 

Groendak aan den Bell waarbij de vegetatie nog aangeplant moet worden.

Den Bell: “Een klimaatrobuuste belevingszone, daar gaan we voor.”

Technisch specialist Simon Mortelmans vertelt in een interview alles over de realisatie van groendaken en een bloeiende binnentuin aan het administratief centrum den Bell. 

p

Een dag in het leven van een projectleider patrimoniumbeheer

We praten met projectleider patrimoniumbeheer Mark Hagendorens. Hij vertelt ons alles over zijn job, de uitdagingen en de voordelen.

voorgevel Brouwershuis

Brouwershuis krijgt nieuwe bestemming als educatief centrum

Vzw Brouwershuis Antwerpen zal ervoor zorgen dat het Brouwershuis na de restauratiewerken een nieuwe bestemming krijgt als educatief centrum. 

Natuurpark Wolvenberg in Park Brialmont

Einde werken tweede fase Park Brialmont nadert

De werken voor de tweede fase van Park Brialmont zijn zo goed als afgerond. Er zijn nieuwe parkpaden en verblijfsplekken aan het water, comfortabele verbindingen voor fietsers, en zones voor lokale evenementen. Op zaterdagnamiddag 22 juni is er een groot openingsfeest.