Nieuws

twee dames maken gebruik van de digitale tafel in de expo.

Uitgebreide expo over Antwerpse stadsontwikkeling in stadhuis

Waar komt de stad vandaan en waar groeit ze naartoe? Hoe gaan de stad van vandaag en die van morgen om met uitdagingen als leefbaarheid, klimaat, grote infrastructuurprojecten…? De vernieuwde expo ‘Antwerpen Morgen’ in het stadhuis geeft antwoorden op deze en vele andere vragen. 

Toekomstbeeld van het Natuurhuis Brialmont in het natuurpark Wolvenberg

Natuurhuis Brialmont krijgt vorm

Het winnende wedstrijdontwerp voor het Natuurhuis Brialmont is gekend. Een jury van experts en stakeholders koos voor een origineel en natuurinclusief gebouw dat in het Park Brialmont langs het natuurgebied Wolvenberg zal verrijzen.

Een toekomstbeeld van het Steenplein na de heraanleg

Voorontwerp Scheldekaaien van Steenplein tot Noorderterras goedgekeurd

Het voorontwerp voor de vernieuwing van de Scheldekaaien van het Steenplein tot het Noorderterras is goedgekeurd. In dit deel zal het verleden van Antwerpen in de kijker staan, door ondergrondse restanten opnieuw beleefbaar te maken onder de historische hangars.

Twee collega's overleggen voor een gebouw van de brandweer.

Dit doet een beheerder onderhoud bij AG Vespa

Onze afdeling onderhoud zoekt nieuwe beheerders. Maar wat doet zo’n beheerder onderhoud? Collega’s Najim en Carry vertellen je over hun job.

Mobiele zitbanken op de oude sporen op de New Yorkkaai ©LUCID

Lees de nieuwsbrief Eilandje

Deze week valt de nieuwsbrief Eilandje 2022 in meer dan 6000 brievenbussen. Het is onze jaarlijkse update over alles wat er beweegt op het Eilandje.

Barok hoofdaltaar van de kerk

Start tweede fase restauratie Sint-Jacobskerk

De restauratiewerken aan de westzijde van de kerk zijn inmiddels afgelopen. Op 7 november starten we de werken aan de oostzijde op. De daken en gevels, glas-in-loodramen, binnenmuren en gewelven worden grondig onder handen genomen. Het einde van de volledige restauratie is voorzien in de loop…

De Arenahal in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid

Resultaten online bevraging publieke ruimte Arenawijk

Van 28 juni tot en met 15 augustus 2022 liep er een online bevraging over de inrichting van de publieke ruimte in de Arenawijk. De resultaten zijn verwerkt. De ontwerpers gaan hier nu mee aan de slag.

Bakstenen gevel met puntdak van Brouwershuis

Restauratie Brouwershuis start in november

Met de steun van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed starten we midden november met de totaalrestauratie van dit beschermde monument. Verloopt alles volgens plan, dan eindigen de werken in de loop van 2024.

Toekomstbeeld heraanleg Loodswezensite ©Bureau Bas Smets

Loodswezensite krijgt nu al tijdelijke vergroening

Op maandag 17 oktober starten we met de werken voor een tijdelijke vergroening van een stuk van het zuidelijke deel van de Loodswezensite aan de Scheldekaaien. Tegen eind dit jaar zijn de werken klaar en heeft de stad er een aangename verpozingsplek aan het water bij.