fbpx Nieuws | AG VESPA

Nieuws

De fietshelling in realisatie.

Start voorbereidende werken transport en plaatsing fietshelling Parkbrug

openbaar domein

Voor het transport en de plaatsing van de fietshelling aan de Parkbrug vinden er binnenkort voorbereidende werken plaats. Daarom wordt vanaf maandag 16 november een deel van de Napoleonkaai en de Entrepotkaai gedurende 3 weken afgesloten voor alle verkeer.

Generale staf

Vacature projectleider bouwprojecten stad

Als projectleider sta je in voor het realiseren, coördineren en leiden van een aantal bouwprojecten van projectdefinitie tot en met definitieve oplevering. Je bent verantwoordelijk voor het bewaken van de doelstellingen op het vlak van scope/kwaliteit, timing en budget. Je fungeert als intern en…

Luciferdoosje waarin briefje uit 1941 zat

80 jaar oude brief in luciferdoosje gevonden in gewelf van Sint-Jacobskerk

Tijdens de restauratiewerken aan de kerk vonden we een brief uit 1941 terug. Lees hier welke boodschap de arbeiders in volle oorlogstijd achterlieten voor volgende generaties.

Start werken eerste waterstoftankstation in Antwerpen ©CMB-Tech

Start werken eerste waterstoftankstation Mexicobrug

Eilandje

Op 15 oktober startten de werken voor het eerste waterstoftankstion aan de Mexicobrug in Antwerpen. De locatie maakt deel uit van de Innovatieve Stadshaven.

Park Middenvijver

Campings Linkeroever: De Molen heropent in april 2021 - Oproep uitbater nieuwe stadscamping park Middenvijver

Op 1 april 2021 heropent camping De Molen. Op termijn komt er een nieuwe camping op Linkeroever. Daarvoor lanceren we vandaag een concessieoproep.

Conceptontwerp Ringpark Groene Vesten © BUUR - LATZ - GREISCH - S333, ontwerpteam Ringpark Groene Vesten

Conceptontwerp Ringpark Groene Vesten is klaar

Het Ringpark Groene Vesten zal bestaande en nieuwe ‘Vestenparken’ aan elkaar rijgen. Wadi’s, infiltratiezones en waterbuffers zorgen er voor een robuuste waterhuishouding. Een afwisseling tussen schermen en bermen draagt bij tot een beter lucht- en geluidsklimaat.

Een van de toegangsbruggen van het ponton van de nieuwe cruiseterminal wordt op haar plaats gelegd © AG VESPA - Jasper Léonard

Ponton nieuwe cruiseterminal aangekomen aan het Steenplein

Het ponton van de nieuwe cruiseterminal ligt op zijn plaats aan het Steenplein. Alle onderdelen zijn de afgelopen dagen via de Schelde aangekomen in Antwerpen. Bekijk hier het indrukwekkende filmpje van het transport.

De entree aan de Grotesteenweg © AG VESPA

Ontwikkeling Park Brialmont gaat voort: projectdefinitie fase 2 goedgekeurd

De projectdefinitie van fase 2 van Park Brialmont in Berchem is goedgekeurd. De vorige deelprojecten van het park, natuurpark Wolvenberg en Entree Grotesteenweg, werden dit voorjaar opengesteld voor het publiek. Fase 2 omvat de resterende deelzones van Wolvenberg en het Brilschanspark.

Scheldekaaien- Nieuw Zuid

Buurtmoment en online bevraging Scheldekaaien-Nieuw Zuid

Scheldekaaien

Op 14 oktober organiseren we een buurtmoment over de heraanleg van de Scheldekaaien - Nieuw Zuid. Tevens loopt er een online bevraging van 5-19 oktober.