VIIde-Olympiadelaan 167-171 - Julius De Geyterstraat 177-179

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

In het kader van het grond- en pandenbeleid kochten we 5 panden op de hoek van de VIIde-Olympiadelaan en de Julius De Geyterstraat. De af te breken woningen bevinden zich op het Kiel, tegenover de terreinen van het Olympisch stadion.

Wat gebeurt er?

De architecten tekenden een ontwerp met 7 wooneenheden en 4 autostaanplaatsen. Aan elke straat wordt een volume voorzien. Beide gebouwen worden verbonden door een collectieve zone, waarin zich de circulatie bevindt en de terrassen van een deel van de appartementen. De appartementen hebben 1 of 2 slaapkamers en beschikken allemaal over een private buitenruimte.

De straatgevels worden uitgevoerd in donkerrode baksteen met accenten in witte betonsteen. De gevels aan de tuinzijde komen in witte betonsteen. Het volume integreert zich in het straatbeeld door zowel links als rechts aan te sluiten op de bestaande kroonlijsthoogtes.

De werken startten in januari 2020 en de appartementen werden opgeleverd in 2022.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Rooilijn architectuur

Aannemer

Swinnen nv

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

1.874.000 euro excl. btw

Adres
VIIde-Olympiadelaan 167-171
Julius De Geyterstraat 177-179
2020 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel © 2DVW Architecten bvba
Project

Oudemansstraat 10-20

Wonen

Het wordt een kwalitatief woonproject met huurwoningen van verschillende grootte, een ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke buitenruimte.

Gevel van het bestaande paviljoen van basisschool Kosmos.
Project

Basisschool Kosmos

Publieke gebouwen

In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen breiden we basisschool Kosmos in het Nachtegalenpark uit.