Grote Markt 16

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa renoveert zijn eigen handelspatrimonium om de leegstand boven winkels aan te pakken en het wonen boven winkels aantrekkelijker te maken.

Wat gebeurt er?

Dit pand bevindt zich in het centrum van het middeleeuws stadsgedeelte. Het voormalige huis Den Gulden Beyr behoort tot een reeks diephuizen in neotraditionele stijl (nummers 10, 14, 16, 18, 20, 22, 28, 30). Het huis met trapgevel dateert van 1955-1957 en werd ontworpen door architecten G. Laporte en F. Peeters.  Het gebouw is niet beschermd als monument, maar is wel opgenomen op de inventaris Onroerend Erfgoed.

We renoveerden het volledige pand volgens de huidige normen van uitrusting en comfort, met het oog op verhuring. Bij de renovatie werd er een nieuwe, slimme interne verdeling gemaakt. Er is een handelsruimte op het gelijkvloers, een studio op de eerste verdieping en een ruim triplexappartement met 2 slaapkamers op de bovenste verdiepingen. Beide wooneenheden beschikken over een terras. De leefruimtes kijken uit over de Grote Markt en het stadhuis. De ontwerpers zorgden voor een frisse, hedendaagse inrichting, die toch past binnen deze traditionele stijl.

De werken werden in maart 2018 afgerond.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Architecten Broekx-Schiepers

Aannemer

Meeusa nv

Projectkost

585.000 euro incl. btw

Adres
Grote Markt 16
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Gerenoveerde gevel met onderaan 2 mooie handelsruimtes met grote vitrines en karakteristieke hoge plafonds
Project

Vlasmarkt 26-30

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerden het gebouw op de Vlasmarkt 26-30 tot 2 handelsruimtes en 3 appartementen op de bovenliggende verdiepingen. 

De voorgevel van de Groenplaats 26
Project

Groenplaats 26

Commercieel vastgoed, Wonen

Dit pand is beschermd als monument en huisvest vandaag café De Post. De bovenliggende verdiepingen werden gerenoveerd tot 2 appartementen.