Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Het masterplan huisvesting van de Lokale Politie Antwerpen is gebaseerd op het principe ‘centralisatie waar het kan, deconcentratie waar het hoort’. Zo wordt enerzijds de onthaal- en wijkwerking gedeconcentreerd door te voorzien in diverse regio- en wijkkantoren. Anderzijds wordt de werking aangevuld met een sterk gecentraliseerde interventiewerking die vanuit één locatie, een mastergebouw, wordt ingezet.

In het kader van dit masterplan heeft AG Vespa op de Turnhoutsebaan het wijkkantoor gerealiseerd.

Wat gebeurt er?

De hoek van de Zegelstraat en de Turnhoutsebaan, een braakliggend terrein, bleek een ideale locatie voor een nieuw wijkkantoor van de politie. Dat bevindt zich op het gelijkvloers en op de eerste verdieping. We bouwden er een nieuwe werkplek voor de diensten onthaal en wijkwerking. Het gebouw heeft een uitgesproken publieke uitstraling.

De 6 appartementen op de bovenliggende verdiepingen vervolledigen de hoek. We werkten ook samen met De Lijn om de halte Zegel mooi te integreren.

Appartementen Zegelstraat

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

De hoek van de Zegelstraat en de Turnhoutsebaan, een braakliggend terrein, bleek een ideale locatie voor de bouw van 6 nieuwe appartementen. De ruime, lichte woningen hebben allemaal een terras en zijn optimaal georiënteerd. Op de tweede verdieping is er een doorzonwoning met 2 slaapkamers, een patiowoning met 1 slaapkamer en een panoramawoning met 3 slaapkamers. De 3 panoramawoningen op de bovenliggende verdiepingen vervolledigen de hoek in een elegant torenvolume met rondom zichten op de stad. 

Op het gelijkvloers en de eerste verdieping bevindt zich het nieuwe wijkkantoor van de politie. We werkten samen met De Lijn om de halte Zegel mooi te integreren.

Over
info left

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.

info right
info-right-fields
Partners
Politie Antwerpen
De Lijn
Architect

HUB architecture

Aannemer

AB Willems

vanhout.pro (inrichting onthaal wijkkantoor politie)

Subsidies

Federaal Grootstedenbeleid (appartementen)

Projectkost

5.850.000 euro incl. btw

Adres
Zegelstraat 344
Turnhoutsebaan 350
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel regiokantoor politie Noord © 360 architecten
Project

Regiokantoor politie Bredabaan, woningen en commerciële ruimtes

Commercieel vastgoed, Publieke gebouwen, Wonen

In Merksem realiseren we een project met een nieuw regiokantoor voor de politie, woningen en ruimtes voor kantoren en/of commerciële functies.

Oudaan 5 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Regiokantoor politie Oudaan

Commercieel vastgoed

Regiokantoor Oudaan moest omwille van veiligheidswerken dringend gerestaureerd worden. We voerden ook herinrichtingswerken uit. 

Politiekantoor Noorderlaan © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Politiekantoor Noorderlaan

Publieke gebouwen

Als gedelegeerd bouwheer namen we de inrichtingswerken en de buitenaanleg van het politiekantoor aan de Noorderlaan op ons.