Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Tussen de Gravinstraat en de Gijselsstraat bouwen we een woonproject met een mix van verschillende woontypes, ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke binnentuin.

Aan de Gravinstraat komen 6 compacte appartementen. Daar bevindt zich ook de inrit van de parkeergarage met 14 autostaanplaatsen en een onderdoorgang naar de tuin in het binnengebied. In de Gijselsstraat worden 4 eengezinswoningen gebouwd, die elk beschikken over een ruim privaat terras.

De tuin in het binnengebied is gemeenschappelijk en verbindt alle woningen en appartementen met elkaar. Een grote luifel doet dienst als fietsenstalling, maar kan ook gebruikt worden voor gemeenschappelijke activiteiten.

De 6 appartementen aan de Gravinstraat zijn toegankelijk via een lift en een buitentrap, waardoor de gemeenschappelijke circulatieruimte tot een minimum wordt beperkt. Elk appartement beschikt over een terras, dat uitkijkt op de gemeenschappelijke tuin.

We werken één woning en één appartement instapklaar af. De drie andere woningen en vijf appartementen worden semi casco verkocht en kunnen naar eigen smaak ingericht worden.

De werken eindigen in het voorjaar van 2021.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Architecten Broekx-Schiepers

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

3.600.000 euro excl. btw

Adres
Gravinstraat 31-33-35
Gijselsstraat 162-164-166-168
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Gevel van de gerenoveerde centers langs de Engelselei in Borgerhout.
Project

Centers

Commercieel vastgoed, Publieke gebouwen, Stadsontwikkeling

De centers zijn ruimtes in de bogen onder de gemetste spoorwegberm langs de Singel in Borgerhout. Ze worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe invulling met ruimte voor productie, ateliers, ambachten, horeca en ander ondernemerschap.

Gerenoveerde gevel aan de Appelstraat. Het gebouw telt 4 verdiepingen en een gelijkvloers.
Project

Appelstraat 23

Commercieel vastgoed, Wonen

Een voormalig woonhuis in de Appelstraat in Borgerhout wordt gerenoveerd en omgevormd tot 4 huurappartementen.

Voorgevel © Bart Gosselin
Nieuws

3 nieuwe woonprojecten van start

In de Gravinstraat - Gijselsstraat, de Lange Beeldekensstraat en in de Lange Kongostraat gaan nieuwe woonprojecten van start.