Ferdinand Coosemansstraat 33-39

Ferdinand Coosemansstraat 33-39

Over
info left

Waarom dit project?

AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In de Ferdinand Coosemansstraat vervangen we 2 verwaarloosde panden door 3 eengezinswoningen. De bebouwing achteraan op het perceel wordt afgebroken zodat er 2 grote tuinen ontstaan. Elke woning heeft haar eigen toegang aan de straat. De leefruimtes van de grootste woning  bevinden zich op het gelijkvloers en de eerste verdieping. De 2 andere woningen zijn ingenieus geschakeld, waarbij de leefruimtes van de ene woning op het gelijkvloers zijn, aansluitend op een grote tuin. De leefruimtes van de kleinste woning zijn verspreid over de eerste en tweede verdieping. Die woning heeft een groot dakterras. De 2 woningen met tuin hebben 3 slaapkamers, de woning met dakterras heeft 2 slaapkamers.

De gevel wordt uitgevoerd in gele baksteen. Het volume integreert zich in het straatbeeld door zowel links als rechts aan te sluiten op de bestaande kroonlijsthoogtes.

De werken zijn in september 2017 gestart.

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Architect

Radar architecten

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

1.105.000 euro excl. btw

Adres
Ferdinand Coosemansstraat 33-39
2600 Berchem
Status
In realisatie

Gerelateerd

Definitief ontwerp recreatief natuurpark Wolvenberg © CLUSTER - Witteveen+Bos
Project

Park Brialmont

Openbaar domein, Stadsontwikkeling

Eén grote groene long in het district Berchem.