Ferdinand Coosemansstraat 33-39

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls. 

Wat gebeurt er?

In de Ferdinand Coosemansstraat hebben we 2 verwaarloosde panden vervangen door 3 eengezinswoningen. De bebouwing achteraan op het perceel is afgebroken zodat er 2 grote tuinen ontstaan.

Elke woning heeft haar eigen toegang aan de straat. De leefruimtes van de grootste woning  bevinden zich op het gelijkvloers en de eerste verdieping. De 2 andere woningen zijn ingenieus geschakeld, waarbij de leefruimtes van de ene woning op het gelijkvloers zijn, aansluitend op een grote tuin. De leefruimtes van de kleinste woning zijn verspreid over de eerste en tweede verdieping. Die woning heeft een groot dakterras. De 2 woningen met tuin hebben 3 slaapkamers, de woning met dakterras heeft 2 slaapkamers.

De gevel is uitgevoerd in gele baksteen. Het volume integreert zich in het straatbeeld door zowel links als rechts aan te sluiten op de bestaande kroonlijsthoogtes.

De woningen werden verkocht in 2019.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Radar architecten

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

1.105.000 euro excl. btw

Adres
Ferdinand Coosemansstraat 33-39
2600 Berchem
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De Brilschansvijver in Park Brialmont
Project

Park Brialmont

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Eén groot 'groen hart' in het district Berchem.

Bosschagelandschap
Project

Groene Singel

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Het verhaal van de Groene Singel speelt zich af in de ruimte tussen de 19de-eeuwse binnenstad en de 20ste-eeuwse buitenstad.

Op deze luchtfoto van 't Groen Kwartier zie je duidelijk de mix van historische gebouwen en nieuwbouw, omgeven door de groene publieke ruimte
Project

't Groen Kwartier

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van Militair Hospitaal naar autovrije woon- en werkplek in 't groen.