Mellaertsstraat 5-9

Over
info left

Waarom dit project?

Op het perceel in de Mellaertsstraat in Borger­hout, vlak bij het Moorkensplein, was van 1950 tot 1995 wasserij en droogkuis Bodux gevestigd. Daarna lag het perceel er verlaten bij. We realiseren er een woonproject en ondergrondse buurtparking en -fietsenstalling.

Het woonproject kadert binnen het stedelijk grond- en pandenbeleid. Daarmee pakt AG Vespa leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Voor de buurtparking treedt AG Vespa op als gedelegeerd bouwheer. Mobiliteit en Parkeren Antwerpen wordt toekomstige eigenaar en exploitant van de buurtparking. De buurtparking kadert binnen het stadsontwikkelingsproject Moorkensplein en omgeving. De heraanleg van het plein voorziet minder bovengrondse parkeerplaatsen en die worden nu gecompenseerd via de buurtparking.

Wat gebeurt er?

Het woonproject omvat 4 nieuwbouwwoningen met een groot gemeenschappelijk dakterras en tuin. De ondergrondse parking met 40 autostaanplaatsen en fietsenstalling zal toegankelijk zijn via een autolift.

VLABOTEX voerde bodemonderzoeken uit in het kader van de bodemsanering. De bodemvervuiling is het gevolg van de voormalige droogkuisactiviteiten op de site. De bodemsaneringswerken zullen grotendeels gecombineerd worden met de bouwwerken, waarbij de sanering gebeurt door ontgraving.

info right
info-right-fields
Partners
Mobiliteit en Parkeren Antwerpen
Architect

Havana architectuur bvba

Aannemer

Brebuild Algemeen Bouwbedrijf nv

Subsidies

VLABOTEX - Vlaams Bodemsaneringsfonds voor de Textielverzorging

Stedenfonds (woningen)

Adres
Mellaertsstraat 5-9
2140 Borgerhout
Status
In realisatie

Gerelateerd

Gerenoveerde gevel aan de Appelstraat. Het gebouw telt 4 verdiepingen en een gelijkvloers.
Project

Appelstraat 23

Commercieel vastgoed, Wonen

Een voormalig woonhuis in de Appelstraat in Borgerhout wordt gerenoveerd en omgevormd tot 4 huurappartementen.

Gerenoveerde voorgevel van het appartementsgebouw met onderaan het wijkkantoor Zegel.
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.