Olijftakstraat 26-28-30

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In Antwerpen Noord worden drie naast elkaar gelegen herenwoningen grondig verbouwd tot drie hedendaagse duurzame stadswoningen, met behoud van de statige voorgevels. Hierbij stemmen we de schaal van de 19e eeuwse burgerwoning beter af op de noden van vandaag door compacter te bouwen.

Het ontwerp heeft respect voor de historische indeling van de herenwoningen. Het gaat niet alleen uit van behoud en restauratie van de voorgevels maar ook de bijhorende verdiepingshoogtes worden gerespecteerd.

De verkrotte achterbouwvolumes worden afgebroken. Daardoor wordt de gemeenschappelijke tuin groter en komt er meer licht en lucht in het binnengebied. De boom, die momenteel het enige groene lichtpuntje in dit kleine binnengebied is, blijft bewaard.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

FELT architecture & design

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Adres
Olijftakstraat 26-28-30
2060 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Toekomstbeeld binnentuin Lange Beeldekensstraat 76
Project

Lange Beeldekensstraat 76 - Greinstraat 30

Wonen

We realiseren 7 wooneenheden met een gemeenschappelijke fietsenberging en een binnentuin op een perceel dat doorloopt van de Lange Beeldekensstraat tot aan de Greinstraat. 

Gevel van de woning na renovatie. Verschillende raampartijen geven de gevel een moderne en speelse look.
Project

Pothoekstraat 1

Wonen

In Antwerpen Noord renoveerden we een vervallen hoekpand naar een woning met een ruim dakterras.