fbpx AG VESPA | Lange Beeldekensstraat 74/78 - Greinstraat 30

Lange Beeldekensstraat 74/78 - Greinstraat 30

Lange Beeldekensstraat 74/78 - Greinstraat 30

Over
info left

Waarom dit project?

AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

We kochten de afgeleefde panden in de Lange Beeldekensstraat 74-78 en Greinstraat 30 aan voor de realisatie van een nieuw woonproject.

Wat gebeurt er?

De architecten tekenden een ontwerp voor de site met 7 wooneenheden, een gemeenschappelijke fietsenberging en een binnengebied. 

De architecten voorzien verschillende woontypes en een groen binnengebied. In de Lange Beeldekensstraat komen 4 appartementen en in de Greinstraat 1 duplex met garage en 2 appartementen. De wooneenheden worden gebouwd rond de gemeenschappelijke binnentuin, waarlangs de woningen eveneens ontsloten worden. Alle woningen beschikken over een private buitenruimte aan het binnengebied. 

Het gebouw zal volledig in CLT (Cross Laminated Timber) worden opgebouwd. Dit bestaat uit kruiselings gelijmde houten lamellen die samen grote massieve panelen vormen, voor de constructie van vloeren en wanden. De houten panelen worden in het atelier voorbereid, waardoor de montagetijd op de werf beperkt is. Dit innovatie materiaal is bovendien ecologisch verantwoord en duurzaam. 

De omgevingsvergunning werd verkregen. Er wordt momenteel gezocht naar een aannemer om de werken uit te voeren. De werken zullen aanvangen in het najaar 2019. 

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Architect

Dierendonckblancke Architecten

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

2.864.728 euro excl.btw

Adres
Lange Beeldekensstraat 74-78 | Greinstraat 30
2060 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel Lange Beeldekensstraat 245-247 © KOMAAN! architecten
Project

Lange Beeldekensstraat 245-247

Wonen

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord kochten we 2 panden aan en vervangen ze door 2 nieuwbouwwoningen.

Toekomstbeeld vanuit de Lovelingstraat © Burobill
Project

Lange Beeldekensstraat 223–227

Wonen

In Antwerpen Noord bouwen we een nieuwbouwwoning en 3 appartementen en leggen we de publiek toegankelijke steeg naar de achterliggende gebouwen opnieuw aan.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 38 © Anja Van Eetveldt
Project

Lange Beeldekensstraat 38

Wonen

Een burgerwoning in zeer slechte staat werd vervangen door een nieuwbouw met 4 slaapkamers.