Jos Scheurweghstraat 40

Jos Scheurweghstraat 40

Over
info left

Waarom dit project?

AG VESPA pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Aan de Jos Scheurweghstraat 40 ronden we binnenkort de renovatie van een hoekwoning af. De woning bevindt zich op de hoek van het groene pleintje aan de kruising Jos Scheurweghstraat – De Manstraat in Deurne. Oorspronkelijk was dit een winkelhuis. Door de jaren heen werd het gebouwtje echter verbouwd tot opbrengsteigendom, waarbij de gevel op de benedenverdieping zwaar werd aangepast. Het hoekhuis wordt nu gerenoveerd tot eengezinswoning.

De leefruimtes worden georganiseerd op de bovenste verdieping rond een kleine patio. Zo genieten ze optimaal van het zonlicht en het zicht op het plein. De patio biedt ook daglicht aan de trap, die de bovenste leefverdieping rechtstreeks verbindt met een open bureauruimte op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich ook de badkamer en 2 ruime slaapkamers. Op de benedenverdieping is naast een ruime inkomhal en wasruimte annex berging nog een extra slaapkamer met aanpalende badkamer en een apart toilet. De woning is volledig onderkelderd.

De gevel wordt op de bovenverdiepingen gereinigd en waar nodig hersteld. De benedenverdieping krijgt een opvallend hedendaagse gevel, door het gebruik van rode baksteen met fel contrasterend wit lijstwerk en een aantal geometrische gevelornamenten. Het zijn mooie referenties naar de oorspronkelijke stijl van het gebouw en de rest van de woonwijk.

De werken zijn opgestart in april 2017, het einde is voorzien in het voorjaar van 2018.

info right
info-right-fields
Rol AG VESPA
Architect

import.export ARCHITECTURE

Aannemer

Vanthuyne

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

350.000 euro excl. btw

Adres
Jos Scheurweghstraat 40
2100 Deurne
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorontwerp Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors © Korteknie Stuhlmacher Architecten
Project

Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors

Publieke gebouwen

AG VESPA bouwt een nieuwe school voor secundair onderwijs in Deurne: het Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors.

Kinderdagverblijf Koekendoos © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Kinderdagverblijf Koekendoos en woningen Confortalei 62-70 - Du Montstraat 41-63

Publieke gebouwen, Wonen

Op de site van de voormalige industriële bakkerij De Kort in Deurne bouwden we een kinderdagverblijf Koekendoos, het woonproject Madeleine en een ondergrondse parkeergarage voor (buurt)bewoners.