Jos Scheurweghstraat 40

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Aan de Jos Scheurweghstraat 40 hebben we de renovatie van een hoekwoning afgerond. Oorspronkelijk was dit een winkelhuis. Door de jaren heen werd het gebouwtje echter verbouwd tot opbrengsteigendom, waarbij de gevel op de benedenverdieping zwaar werd aangepast. Nu is het een ruime eengezinswoning.

Pleintjesvoetbal

De woning staat op de hoek van de Jos Scheurweghstraat en de De Manstraat, aan het Bisthovenplein. Op dat pleintje heeft Rode Duivel Mousa Dembélé als kind veel gevoetbald. Hij zou z’n technische balvaardigheid zelfs te danken hebben aan het pleintjesvoetbal. De voetballer stemde ermee in om een paar van zijn gebruikte voetbalschoenen te schenken aan dit project. Vorige zomer ontmoetten we Dembélés moeder, die vertelde dat hij het een heel leuk idee vindt. De schoenen zijn verguld en opgehangen bovenaan de gevel.

Optimaal zonlicht

De leefruimtes bevinden zich op de bovenste verdieping rond een kleine patio. Zo genieten ze optimaal van het zonlicht en het zicht op het plein. De patio biedt ook daglicht aan de trap, die de bovenste leefverdieping rechtstreeks verbindt met een open bureauruimte op de eerste verdieping. Daar bevinden zich ook de badkamer en 2 ruime slaapkamers. Op de benedenverdieping is naast een ruime inkomhal en wasruimte annex berging nog een extra slaapkamer met aanpalende badkamer en een apart toilet. De woning is volledig onderkelderd.

De gevel is op de bovenverdiepingen gereinigd en waar nodig hersteld. De benedenverdieping heeft een opvallend hedendaagse gevel, door het gebruik van rode baksteen met fel contrasterend wit lijstwerk en een aantal geometrische gevelornamenten. Dat zijn mooie referenties naar de oorspronkelijke stijl van het gebouw en de rest van de woonwijk.

De woning werd verkocht in 2018.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

import.export ARCHITECTURE

Aannemer

Vanthuyne

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

350.000 euro excl. btw

Adres
Jos Scheurweghstraat 40
2100 Deurne
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel van Kinderdagverblijf Koekendoos aan Du Monstraat.
Project

Kinderdagverblijf Koekendoos en woningen Confortalei 62-70 - Du Montstraat 41-63

Publieke gebouwen, Wonen

Op de site van de voormalige industriële bakkerij De Kort in Deurne bouwden we een kinderdagverblijf Koekendoos, het woonproject Madeleine en een ondergrondse parkeergarage voor (buurt)bewoners.

 

Luchtfoto genomen tijdens de bouw van de school met torenkraan en gebouwen in werf.
Project

Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors

Publieke gebouwen

We bouwen een nieuwe school voor secundair onderwijs in Deurne: het Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors.