Oudemansstraat 10-20

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

In het Schipperskwartier renoveren we een gebouwencomplex. Het huidige gebouwencomplex bestaat uit het voormalige eroscentrum in de Oudemansstraat en een bijgebouw in de Crauwelengang. Met de herinvulling van dit gebouw geeft AG Vespa een belangrijke impuls aan de straat en aan de wijk. Het project vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van het volledige bouwblok.

Wat gebeurt er?

In de Oudemansstraat komt een kwalitatief woonproject met huurwoningen van verschillende grootte, een ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke buitenruimte. Om het gebouw tot een leefbaar geheel te ontwikkelen, zijn ingrijpende renovatiewerken nodig. Om tot een mix van woningen van verschillende grootte te komen, wordt het gebouw opnieuw ingedeeld. Het gebouw voldoet ook niet aan de huidige normen en comforteisen.

Met het ontwerp worden langs de zijde van de Oudemansstraat 20 wooneenheden gecreëerd. In de Crauwelengang komen 3 rijwoningen. In de ondergrondse garage komt parkeerplaats voor ongeveer 24 auto’s en een ruime fietsenberging. Het nieuwe binnengebied zorgt voor een groene collectieve binnentuin die aanzet tot ontmoeting en die kan bijdragen aan het creëren van sociale cohesie tussen de bewoners van het bouwblok.

Alle appartementen aan de Oudemansstraat zijn volledig van het type 'doorzon': alle leefruimten beslaan de voorgevel tot aan de achtergevel waardoor ze zowel contact met de straat hebben als met de rustige binnentuin.

De 7 duplexappartementen op verdiepingen 0 en +1 hebben elk hun eigen inkom direct aan de straat en een achterdeur naar de privatieve terrassen en de binnentuin. De appartementen boven de woningen hebben een inkom in de binnentuin. Een riante poort vormt de doorgang van de straat naar de binnentuin.

De hele binnentuin en achtergevel vormt een lichte en groene omgeving midden in de stad.

info right
info-right-fields
Architect

Woonwerk Architecten

Subsidies

Stedenfonds

Adres
Oudemansstraat 10-20
​​​​​​​2000 Antwerpen
Status
In realisatie

Gerelateerd

Voorgevel woonproject Jules
Project

VIIde-Olympiadelaan 167-171 - Julius De Geyterstraat 177-179

Wonen

Op het Kiel vervangen we 5 verwaarloosde panden op een hoek door een woonproject met 7 appartementen.

Schets van een doorsnede van de gebouwen aan de Olijftakstraat 26-30 na renovatie
Project

Olijftakstraat 26-28-30

Wonen

In Antwerpen Noord worden drie naast elkaar gelegen herenwoningen grondig verbouwd tot drie eengezinswoningen.

Voorgevel woonproject aan Gravinstraat
Project

Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Wonen

In Oud-Borgerhout bouwen we 6 compacte appartementen en 4 eengezinswoningen met ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke binnentuin.