Selderstraat 46-48

Over
info left

Waarom dit project?

In de Selderstraat kochten we 2 woningen aan. De indeling van de gebouwen biedt weinig mogelijkheden. Bovendien zijn de panden na een brand in slechte staat. Daarom worden de bestaande panden afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Op de beperkte percelen worden 2 compacte ‘minimumwoningen’ gebouwd die bedoeld zijn als starterswoningen. 

Dit project past binnen het stedelijk grond- en pandenbeleid. Dat houdt in dat AG Vespa leegstaande en verkrotte panden aanpakt en opnieuw op de markt brengt als kwaliteitsvolle en duurzame woningen. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Het plan van beide woningen is compact: de breedte is 3,09 meter en de diepte is 7,20 meter. Dat heeft tot gevolg dat, met uitzondering van het gelijkvloers, alle functies aan de gevel liggen en natuurlijk licht en lucht krijgen. Het ontwerp is open, eenvoudig en flexibel. De niveaus worden zo open mogelijk opgevat, waarbij enkel de badkamer afgesloten kan worden achter een deur en een wand. De ramen zijn zo getekend dat het licht gedurende de dag doorheen de woning valt. Gezien de beperkte breedte wordt ervoor gezorgd dat de woningen ook een keer anders georiënteerd zijn om de belevingswaarde te vergroten. Zo plooit de rechtse woning op het gelijkvloers om het perceel van de linkse woning en krijgt de linkse woning een terras op het rechtse perceel. De rechtse woning heeft een tuin op het gelijkvloers. Beide woningen hebben 2 slaapkamers.

De woningen worden helemaal afgewerkt inclusief vloeren, wanden, vast meubilair zoals keuken en meubelelementen voor bergruimtes en technische ruimte.

De woningen werden verkocht in 2021.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

MADE Architects

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

600.000 euro excl. btw

Adres
Selderstraat 46-48
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel van het hoekgebouw met vier bouwlagen.
Project

Veldstraat 2

Wonen

Dit hoekpand in Antwerpen-Noord is volledig gerenoveerd tot een eengezinswoning.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 223-225
Project

Lange Beeldekensstraat 223–225

Wonen

Een nieuwbouwwoning en 3 appartementen met een publiek toegankelijke steeg.

Voorgevel nieuwbouwwoning met onderaan blauwe tegels en bovenaan witte bezetting.
Project

Touwstraat 39

Wonen

In de Touwstraat in Antwerpen-Noord bouwen we een 'basiswoning' of 'meegroeiwoning'.