Wonen in 2021

Gemeenschappelijke binnentuin
Binnentuin en achtergevel van de appartementen in de Gravinstraat. © Bart Gosselin
links naast tekst
content
Opgeleverde projecten
  • Touwstraat 39 in Antwerpen Noord: we bouwden een compacte, maar afgewerkte starterswoning in CLT (Cross Laminated Timber). Uitbreidingsopties werden mee uitgedacht en vergund: een dakvolume en/of een achterbouw. Zo kan de woning meegroeien met haar bewoners, volgens de gezinssamenstelling en het budget.
  • Lavendelstraat 4 in Antwerpen Noord: voorjaar 2020 startten de werken aan deze nieuwe compacte starterswoning op een perceel van 48m². Splitlevels verbinden alle functies met elkaar en zorgen samen met de grote ramen voor ruimtelijkheid en licht. Ook een stadstuintje en zonnig dakterras zijn aanwezig.
  • Gravinstraat 31-55 en Gijselsstraat 162-168 in Borgerhout: we realiseerden een woonproject met 6 compacte appartementen, 4 eengezinswoningen, ondergrondse parkeergarage met 14 autostaanplaatsen en gemeenschappelijke binnentuin.
Gevel Olijftakstraat 26-28-30
Werf Olijftakstraat 26-28-30
rechts van tekst
content
Nieuwe woonprojecten in werf
  • Oudemansstraat 10-20 in Antwerpen centrum: we verbouwen een voormalig eroscenter tot een kwalitatief woonproject met huurwoningen en appartementen van verschillende grootte. Langs de zijde van de Oudemansstraat creëren we 20 wooneenheden. In de Crauwelengang komen 3 rijwoningen. Het project bevat ook een ondergrondse parkeergarage en een gemeenschappelijke binnentuin. De werken startten in oktober 2021.
  • Olijftakstraat 26-28-30 in Antwerpen Noord: we bouwen drie nieuwbouw eengezinswoningen, maar we behouden en renoveren hun historische voorgevels. De woningen krijgen een gemeenschappelijke tuin. In september 2021 begonnen de werken.
  • Mellaertsstraat 5-9 in Borgerhout: we trekken hier 4 nieuwbouwwoningen op met een gemeenschappelijk dakterras en tuin. Er komt ook een ondergrondse buurtparking voor 40 wagens en een buurtfietsenstalling. De werf werd na het bouwverlof van 2021 opgestart.
Achtergevel in aanbouw met stellingen.
Werf Lange Beeldekensstraat 76 en Greinstraat 30 in Antwerpen Noord
links naast tekst
content
Lopende woonprojecten