Lavendelstraat 4

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

De eigendom Lavendelstraat 4 werd in 2017 aangekocht. Het ging om een zwaar verkrotte rijwoning. Omwille van de openbare veiligheid en op vraag van de stadsingenieur werd het pand afgebroken. 

Wat gebeurt er?

De nieuwe compacte starterswoning op het perceel van 48m² zorgt voor een uitgebalanceerde relatie tussen privacy in de woning en contact met het openbaar domein. 

De woning bestaat uit één grote slaapkamer, een badkamer met aansluitende berging, een aparte bureauruimte, keuken, leefkamer en eetkamer. Verder is er een stadstuintje en zonnig dakterras aanwezig. De splitlevels verbinden alle functies met elkaar en zorgen er samen met de grote ramen voor dat ruimtelijkheid en licht de baas worden in het compacte huis. Door het plan van een klassieke woning op zijn kop te zetten, zijn de zichten op de straat en achteraan op een boomkruin een meerwaarde in de leefruimtes. 

De gevel heeft een sokkel in gekleurde beton, wat zorgt voor een edel materiaal op het straatniveau. Verder naar boven wordt de woning voorzien van een bepleistering. De bovenste verdieping krijgt een terugsprong in de gevel, waardoor de kroonlijst van de woning aansluit bij die van de buren. 

We zetten voor dit huis ook in op een doorgedreven geïsoleerde schil met aangepaste beglazing. Daar komt nog een uitrusting met warmtepomp, vloerverwarming en ventilatiesysteem C+ bovenop om de woning energie-efficiënt te maken. 

De woning werd in het voorjaar van 2022 verkocht.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

KOMAAN! architecten

Aannemer

Martha

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

 255.689,39 euro excl. btw

Adres
Lavendelstraat 4
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Gevel van de woning na renovatie. Verschillende raampartijen geven de gevel een moderne en speelse look.
Project

Pothoekstraat 1

Wonen

In Antwerpen Noord renoveerden we een vervallen hoekpand naar een woning met een ruim dakterras.

Voorgevel nieuwbouwwoning met onderaan blauwe tegels en bovenaan witte bezetting.
Project

Touwstraat 39

Wonen

In de Touwstraat in Antwerpen-Noord bouwen we een 'basiswoning' of 'meegroeiwoning'.

Voorgevel Lange Kongostraat 13
Project

Lange Kongostraat 13

Wonen

Een compacte nieuwbouwwoning die kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal en afwerkingsniveau.