Bouwen van publieke gebouwen in 2020

Lege exporuimte van het ModeMuseum met veel ramen en donkere zuilen en muren.
We creëerden ongeveer 800 m² extra exporuimte in het MoMu. © Johnny Umans
links naast tekst
content
Opgeleverde projecten
  • Kantoorgebouw Stedelijk Onderwijs Antwerpen in Antwerpen centrum: voor de diensten van Stedelijk Onderwijs Antwerpen verbouwden we een bestaand  kantoorgebouw tot een moderne en bijna energieneutrale werkplek. 
  • ModeMuseum in Antwerpen centrum: het MoMu in hartje Antwerpen werd gerenoveerd en uitgebreid met respect voor de oorspronkelijke signatuur van Marie-Josée Van Hee. Er is ongeveer 800 m² extra exporuimte gecreëerd. Zo kan onder andere de vaste collectie er worden gepresenteerd. Na de verbouwingswerken startte het MoMu meteen aan de inrichtingwerken om op 4 en 5 september 2021 feestelijk te kunnen openen.
Voorontwerp Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors © Korteknie Stuhlmacher Architecten
Voorontwerp Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors © Korteknie Stuhlmacher Architecten
rechts van tekst
content
Nieuwe projecten in werf
  • Politiekantoor Lange Gasthuisstraat in Antwerpen centrum: we bouwen een nieuw kantoor voor Politiezone Antwerpen in de Lange Gasthuisstraat 24, gecombineerd met vier appartementen in Vleminckveld 25, een ondergrondse parking en een groen binnengebied. De waardevolle gevel van het pand in de Lange Gasthuisstraat blijft behouden.
  • Politiekantoor Halewijnlaan in Antwerpen Linkeroever: we bouwen op Linkeroever een nieuw kantoor met hondenkennel voor de politie. De bestaande structuur aan de Halewijnlaan 84 werd hiervoor eerst afgebroken
  • Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors: de verbouwing van deze school brengt leerlingen uit 3 bestaande scholen in Deurne samen in één ruime, duurzame school bestaande uit verschillende huizen. In het grootste huis komt de sporthal en het studiecentrum. Centraal in het ontwerp ligt een plein dat de belangrijkste buitenruimte van de school vormt. De refter, die aan het plein ligt, verbindt de huizen met elkaar.
(Tip: zet je geluid aan) Voor Stedelijk Onderwijs Antwerpen verzorgen we de renovatie en uitbreiding van basisschool Kosmos. Deze video van het stedelijk onderwijs gaf ouders, leerlingen en leerkrachten alvast een sneak peak tijdens de werken.
links naast tekst
content
Lopende projecten

Projecten die het afgelopen jaar nog in werf- of ontwerpfase zaten.