Dubbele basisschool De Octopus

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen knappen we de bestaande schoolgebouwen van het Stedelijk Lyceum Waterbaan en kleuterschool De Cirkel in Deurne op en breiden we de school uit tot de dubbele basisschool ‘De Octopus’. De gebouwen liggen in het binnengebied van het bouwblok gevormd door de Herentalsebaan, Sint-Rochusstraat, Korte Sint-Rochusstraat en Waterbaan.

Wat gebeurt er?

Na de geplande uitbreiding biedt deze site plaats aan een autonome tweestroom basisschool. Hierbij worden er twee klassen per leerjaar voorzien. Dit zorgt voor een totale capaciteit van 480 leerlingen. De gebouwen worden gedeeltelijk afgebroken, heropgebouwd, gerenoveerd en plaatselijk uitgebreid. Ze worden aan binnen- en buitenzijde volledig opgewaardeerd om aan de huidige onderwijsvisie, energieprestatie-, veiligheids-, toegankelijkheids- en comforteisen te voldoen. De gevels worden geïsoleerd, de technieken worden volledig vervangen, de speelplaatsen worden vernieuwd met meer groen. In het gebouw wordt er ingezet op klasoverschrijdend werken en breed gebruik.

Aan de Waterbaan 27 worden de gebouwen uit de jaren 50 afgebroken en vervangen door een nieuwbouw. Zo krijgt ook deze zijde van het bouwblok een gezicht en entree voor de school.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Stedelijk Onderwijs Antwerpen
Architect

Studio Thys Vermeulen

Subsidies

AGION

Projectkost

14.602.500 incl. btw.

Adres
Sint-Rochusstraat 22 en Waterbaan 25-27
2100 Deurne
Status
In realisatie

Gerelateerd

Lagere school Creatopia tijdens renovatie.
Project

Lagere school Creatopia

Publieke gebouwen

In opdracht van Stedelijk Onderwijs Antwerpen werken we aan de vernieuwing van lagere school Creatopia in de Van Peenestraat in 2020 Antwerpen.

Toekomstbeeld gevel school Nieuw Zuid
Project

Dubbele basisschool en sporthal Nieuw Zuid

Publieke gebouwen

In de wijk Nieuw Zuid realiseren we een dubbele basisschool met sporthal.

Dubbele basisschool Het Vliegertje november 2018 © Bart Gosselin
Project

Dubbele basisschool Het Vliegertje

Publieke gebouwen

Stedelijk Onderwijs Antwerpen bouwde kleuterschool Het Vliegertje op de Borsbeeksesteenweg om tot een dubbele basisschool voor 480 leerlingen.