Bouwen van publieke gebouwen in 2019

Gevel basisschool Land van Nu © Johnny Umans
Gevel basisschool Land van Nu © Johnny Umans
links naast tekst
content
Opgeleverde projecten
  • Brandweervoorpost Wilrijk: de bouw van deze nieuwe brandweervoorpost draagt bij tot een gelijkwaardige dekking in de stad wat interventietijd betreft. De gevel in rode baksteen verwijst naar de voormalige industriële architectuur van brandweerkazernes en naar de huizen in de buurt. De werkruimtes zijn functioneel en robuust uitgewerkt in beton. De bovengelegen kantoor- en leeffuncties werden uitgevoerd in massief hout en zorgen voor een huiselijker karakter. Veel aandacht ging ook naar het gebruik van hernieuwbare energie.
  • Basisschool Land van Nu naast het vliegveld in Deurne: om de doorstroom voor de kleuters van de kleuterschool Land van Nu te realiseren, was er nood aan een nieuwe basisschool voor 250 leerlingen. De werken startten in de zomer van 2018. In januari 2020 verhuizen de leerlingen naar hun nieuwe school.
Toekomstbeeld school Nieuw Zuid © Compagnie O
Toekomstbeeld school Nieuw Zuid © Compagnie O
rechts van tekst
content
Nieuwe projecten in werf

Dubbele basisschool en sporthal Nieuw Zuid in Antwerpen centrum: de bouw van de woonwijk Nieuw Zuid bracht ook de nood aan nieuwe onderwijsvoorzieningen met zich mee. Compagnie O architecten ontwierpen een ‘hybride gebouw’. Dat wil zeggen: meerdere programma’s onder één dak, zonder elk programma-onderdeel uitdrukkelijk te omschrijven naar de buitenwereld toe.

Het Stedelijk Onderwijs en het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap vullen samen met Sporting A dit gebouw in. De twee scholen staan schouder aan schouder gestapeld op een gelijkvloerse plint met alle gemeenschappelijke functies. De sportinfrastructuur en delen van het gelijkvloers kunnen opengesteld worden voor derden zoals buurtbewoners en sportclubs.

Toekomstbeeld basisschool De Zwaantjes © META architectuurbureau BVBA
Toekomstbeeld basisschool De Zwaantjes Hoboken © META architectuurbureau BVBA
links naast tekst
content
Lopende projecten

Projecten die het afgelopen jaar nog in werf- of ontwerpfase zaten.