Bouwen van publieke gebouwen in 2022

Ontvangstruimte politiekantoor Halewijnlaan.
Ontvangstruimte in het nieuwe politiekantoor Halewijnlaan. © Sepp van Dun
links naast tekst
content
Opgeleverde projecten
  • Politiekantoor Halewijnlaan in Antwerpen Linkeroever: de bestaande verouderde structuur aan de Halewijnlaan 84 werd afgebroken en vervangen door een nieuw wijkkantoor. De nieuwbouw voldoet aan de hedendaagse eisen rond energieverbruik en comfort. Ook de werking en organisatie van het kantoor wordt hierbij geoptimaliseerd. Het ontwerp van het nieuwe hoofdgebouw bestaat uit: een publieke onthaal met een grote raampartij aan de straatkant, een landschapskantoor dat grenst aan de tuin en enkele secundaire ondersteunende lokalen. Achteraan het gebouw bevinden zich nog een carport met parkeerplaatsen en een hondenkennel.
  • Politiekantoor Bredabaan in Merksem: in het ontwerp voor dit regiokantoor zijn het inkompleintje aan de Bredabaan en de centrale patio 2 belangrijke elementen. Rond het inkompleintje aan de Bredabaan bevinden zich de verschillende ingangen. De publieke zone van het gebouw bevindt zich aan de Bredabaan. De semipublieke zone waar bezoekers onder begeleiding toegelaten worden, vormt op het gelijkvloers de buffer met de politionele zone die via toegangscontrole afgebakend is. De kantoren van de politie en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals de refter en vergaderruimtes bevinden zich op de bovenste verdiepingen. In de Winkelhaakstraat is een inrit naar 2 ondergrondse verdiepingen. Daar vind je de parking, het cellencomplex, bergingen, technische lokalen en onderhoudslokalen.
Speelplaats en gevel basisschool Creatopia
Lagere school Creatopia voor de start van de werken.
rechts van tekst
content
Nieuwe projecten in werf
  • Lagere school Creatopia in 2020 Antwerpen: het schoolgebouw in de Van Peenestraat ondergaat een totaalrenovatie. Het gebouw is opgenomen in de lijst 'vastgesteld onroerend erfgoed' als lagere school in modernistische stijl. Het werd gebouwd door de stad Antwerpen in 1937-1939. Na de renovatie zal er capaciteit zijn voor een driestroom lagere school. Hierbij worden drie klassen per leerjaar voorzien. De aanpassingen gebeuren met respect voor de bestaande structuur. Er wordt onder andere ingezet op klasoverschrijdend werken en breed gebruik.
School in opbouw
Werf school De Bever, juni 2022. © AG Vespa
links naast tekst
content
Lopende projecten