Wonen in 2017

Voorgevel Engelselei 74-77 © AG VESPA - Bart Gosselin
Woningen Engelselei 74-77 © Bart Gosselin
links naast tekst
content

Opgeleverde wooneenheden

  • Engelselei 74-77 in Borgerhout: 4 lage-energiewoningen met een tuin of dakterras. De gevel bestaat uit metselwerk in verschillende baksteenverbanden en gevelstenen van uiteenlopende grootte. Daardoor ontstaan gevarieerde patronen en reliëfs, die met een knipoog verwijzen naar de voormalige functie van de panden als deel van steenhandel De Saegher. Het project kreeg daarom de naam Cornerstone.
  • Provinciestraat 80-82 in Antwerpen: een commerciële ruimte en 4 appartementen met terras. De appartementen hebben bovendien een extra troef in petto: alle leefruimtes en terrassen kijken uit over de Zoo van Antwerpen. Daarom kreeg het project de naam Savanne. Ooit stond hier een vervallen benzinestation, nu verfraait dit project de buurt.
Woning Sint-Bernardsesteenweg 471 © AG VESPA - Bart Gosselin
Woning Sint-Bernardsesteenweg 471 © Bart Gosselin
rechts van tekst
content
  • Korte Lobroekstraat 10 in Antwerpen Noord: de verbouwing van een eengezinswoning tot een gezellig huis met 3 slaapkamers en een stadstuin, vlak bij Park Spoor Noord.
  • Sint-Bernardsesteenweg 471 in Hoboken: kangoeroewoning met zorgfunctie. Een kangoeroewoning is een woonvorm waarbij binnen een grotere woning een kleinere wooneenheid gecreëerd wordt zodat personen kunnen inwonen. Met dit proefproject wil AG Vespa mensen warm maken voor alternatieve woonvormen en de private sector overtuigen van de mogelijkheden.
Toekomstbeeld woonproject Gravinstraat - Gijselsstraat © Architecten Broekx-Schiepers
Toekomstbeeld woonproject Gravinstraat - Gijselsstraat © Architecten Broekx-Schiepers
links naast tekst
content

Nieuwe woonprojecten

In 2017 gingen 3 nieuwe woonprojecten in werf:

Toekomstbeeld vanuit de Lovelingstraat © Burobill
Toekomstbeeld Lange Beeldekensstraat 223-227 © Burobill
rechts van tekst
content
  • Lange Kongostraat 13 in Antwerpen Noord: deze meegroeiwoning houden we initieel zo compact en eenvoudig mogelijk om ze betaalbaar te houden. De woning is bedacht op maat van jonge starters maar van bij het begin denken we na over uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Dat moet ervoor zorgen dat de woning kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal en qua afwerkingsniveau. Zo kan de bescheiden starterswoning op termijn uitgroeien tot een kwalitatief afgewerkte gezinswoning.
  • Lange Beeldekensstraat 223-227 in Antwerpen Noord: een woonproject met 4 wooneenheden waarbij we de steeg naar het binnengebied mee integreren. De woning heeft 2 slaapkamers en een tuin. Er zijn ook 3 appartementen, met 1, 2 en 3 slaapkamers.