Korte Lobroekstraat 10

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In de Korte Lobroekstraat hebben we een eengezinswoning verbouwd. De woning is teruggebracht tot haar essentie door de achterliggende gebouwen af te breken tot op de diepte van de oorspronkelijke achtergevel. Daardoor komt ruimte voor een kleine stadstuin vrij.

Op het gelijkvloers vind je de keuken en de eetruimte met directe verbinding naar de tuin. Op de eerste verdieping werd een leefruimte in verbinding met een bureauruimte ingericht. De achterste ruimte kan zonder grote ingrepen als extra (slaap)kamer gebruikt worden. Op de tweede verdieping is een ruime slaapkamer, een badkamer en apart toilet voorzien. Het dak van de zolder werd volledig vernieuwd en voorzien van 2 dakkapellen, daar bevinden zich 2 slaapkamers en een berging.

De woning is verkocht in 2017.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Dierendonckblancke architecten

Aannemer

Renotec

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

400.000 euro

Adres
Korte Lobroekstraat 10
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Een zicht op de Slachthuiswijk van aan de overzijde van het Lobroekdok
Project

Slachthuissite – Noordschippersdok – Lobroekdok

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Een nieuwe wijk in het noorden van het district Antwerpen

Achtergevel - Lange Slachterijstraat 61-63
Project

Lange Slachterijstraat 61-63

Wonen

Na de verhuis van voormalige groothandel in diepvriesvis bleven 3 verkommerde gebouwen achter. We vervingen die door 2 woningen met een tuin.

De voorgevel van de Lange Lobroekstraat 36, 42, 44 na de werken
Project

Lange Lobroekstraat 36, 42 en 44

Wonen

We kochten een leegstaand gebouwencomplex langs de spoorweg, in de wijk Antwerpen-Dam. De rijwoningen werden vervangen door nieuwbouw.