fbpx Publieke gebouwen in 2017 | AG VESPA
Toekomstbeeld speelplaats dubbele basisschool Het Vliegertje © BULK Architecten

Publieke gebouwen in 2017

Publieke gebouwen in 2017

Toekomstbeeld paviljoen Capital © BULK Architecten
Toekomstbeeld paviljoen Capital © BULK Architecten
links naast tekst
content
Stelplaats en kantoren Groendienst en horecazaak in paviljoen Capital

In het Stadspark bouwen de stad en brouwer AB InBev een nieuw paviljoen waarin de stelplaats en kantoren voor de stedelijke Groendienst een plaats krijgen, net zoals een horecazaak. De horecazaak krijgt een dagfunctie met ruim terras met zicht op de speeltuin en een ondergrondse feestzaal. Het houten cirkelvormige gebouw integreert mooi in het park. Je leest er meer over op de projectfiche.

Toekomstbeeld brandweervoorpost Wilrijk © Happel Cornelisse Verhoeven Architecten
Toekomstbeeld brandweervoorpost Wilrijk © Happel Cornelisse Verhoeven Architecten
rechts van tekst
content
Brandweervoorpost Wilrijk

Deze nieuwe brandweervoorpost draagt bij tot een gelijkwaardige dekking in de stad wat interventietijd betreft. Het wordt een herkenbaar functioneel gebouw in rode baksteen dat resoluut de kaart trekt van een duurzaam gebouw. Hernieuwbare energie wordt optimaal gebruikt dankzij een zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen op het dak en een techniek voor het recupereren van regenwater. Je leest er meer over op de projectfiche.

Toekomstbeeld dubbele basisschool Het Vliegertje © BULK Architecten
Toekomstbeeld dubbele basisschool Het Vliegertje © BULK Architecten
links naast tekst
content
Dubbele basisschool Het Vliegertje

De kleuterschool Het Vliegertje wordt omgebouwd tot een dubbele basisschool voor 480 leerlingen met 8 kleuterklassen en 12 lagere schoolklassen. De brede inkomzone zorgt voor een aangename overdekte ontmoetings- en speelruimte. De speelplaats met fruit- en notenbomen en groentebakken heeft ook loopbruggen, avonturenpaadjes, een amfitheater met podium en een zandbak en sportzone. Je leest er meer over op de projectfiche.

Toekomstbeeld de Neerhoeve © ONO architectuur - Architecten Beeck & Hermans
Toekomstbeeld de Neerhoeve © ONO architectuur - Architecten Beeck & Hermans
rechts van tekst
content
Stelplaats Groendienst en kantoren dienst Begraafplaatsen in de Neerhoeve

De Neerhoeve is een vierkantshoeve in de Stedelijke Begraafplaats Schoonselhof in Wilrijk. Voor de stad vormen we de Neerhoeve om tot stelplaats van de Groendienst en tot de kantoren van de dienst Begraafplaatsen. Je leest er meer over op de projectfiche.

Toekomstbeeld centers © NU Architectuuratelier
Toekomstbeeld centers © NU Architectuuratelier
links naast tekst
content
Centers

De centers zijn ruimtes in de bogen onder de gemetste spoorwegberm langs de Singel in Borgerhout. Ze vormen de grens tussen de Singel en Borgerhout intra muros. De stad wil de lege ruimtes renoveren en een nieuwe invulling geven. Zo spelen we in op de vraag naar ruimte voor productie, ateliers, ambachten, horeca en ander ondernemerschap. AG VESPA renoveert momenteel de eerste 19 centers. Ze worden opgeleverd na de zomer van 2018. Je leest er meer over op de projectfiche.

Originele tekening dubbele basisschool Studio Dynamo
Originele tekening dubbele basisschool Studio Dynamo
rechts van tekst
content
Dubbele basisschool Studio Dynamo

Het bestaande schoolgebouw in de Verschansingstraat wordt verbouwd om extra capaciteit te creëren voor de basisschool. Die wordt dubbel zo groot. Naast een uitbreiding voor de bestaande school, voorziet het project ook een nieuwe secundaire school in de westelijke vleugel. Je leest er meer over op de projectfiche.