Potgieterstraat 2-4

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

De scherpe hoek tussen de Pothoekstraat en de Potgieterstraat was al jaren een braakliggend terrein, dat enkel dienst deed als ruimte voor reclamepanelen. De ligging en de specifieke vorm van het terrein maakten dat het enerzijds een erg opvallende, en anderzijds ook een ‘moeilijke’ plek was om te bouwen.

Het ontwerp van de woning heeft een traphal in de 'oksel' en twee benen die een maximale benutting van de ruimte toelaten. De woning is erg aanwezig in het straatbeeld en had geen nood aan opvallende architectuur. Ze past zich in het stadsbeeld in met een sober volume en eenvormige raamopeningen, terwijl ze zich door haar detaillering en donkere baksteen wel duidelijk onderscheidt van de naburige bebouwing.

De woning heeft een autostaanplaats en een polyvalent gelijkvloers aan de drukke Pothoekstraat, mogelijk 4 slaapkamers op de eerste verdieping en leefruimtes op de tweede verdieping. Een terraskamer op de derde verdieping geeft toegang tot het ruime dakterras.

De woning is verkocht in 2009.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

cuypers & Q architecten

Aannemer

Algemeen Bouwbedrijf Muermans bvba

Subsidies

Vlaamse overheid

Thema
Projectkost

348.028 euro excl. btw

Adres
Potgieterstraat 2-4
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Project

Stuivenbergsite

Gebiedsontwikkeling

De site van het Stuivenbergziekenhuis wordt herontwikkeld tot een plek met een mix van stedelijke diensten, woningen, (zorg)voorzieningen, werkplekken en groene open ruimte.

Voorgevel Violetstraat 33 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Violetstraat 33

Wonen

In 2017 verkochten we een te renoveren meesterwoning met een grote tuin in Antwerpen-Noord.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 223-225
Project

Lange Beeldekensstraat 223–225

Wonen

Een nieuwbouwwoning en 3 appartementen met een publiek toegankelijke steeg.