Lange Beeldekensstraat 223–225

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa kocht 2 panden aan in de Lange Beeldekensstraat in het kader van het grond- en pandenbeleid. Beide panden waren in slechte staat en grenzen aan een steeg. AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Op deze plek in Antwerpen Noord komt een woonproject met 4 wooneenheden. In het ontwerp wordt de steeg naar het binnengebied geïntegreerd. De steeg is overdag publiek toegankelijk en wordt als doorsteek tussen de Lange Beeldekensstraat en de Duinstraat gebruikt. Om van de doorsteek een levendige steeg te maken, situeren de inkomzones en fietsenberging van het woonproject zich in de steeg. Bovendien worden de ramen strategisch geplaatst om voor voldoende interactie te zorgen tussen de wooneenheden en de publieke ruimte.

Op het perceel Lange Beeldekensstraat 223 staat een woning met 2 slaapkamers en tuin. Aan de andere kant van de steeg bevindt zich de inkomzone voor de 3 appartementen. Op het gelijkvloers is er een appartement met 1 slaapkamer. Het appartement op de eerste verdieping heeft 2 slaapkamers en op de tweede verdieping is er een appartement met 3 slaapkamers. De 2 bovenste appartementen hebben elk een eigen terras.

Het woonproject kreeg de naam HOEK L als verwijzing naar de ligging van het project op de hoek van de Lange Beeldekensstraat en de Van Urselstraat. Tevens ook een verwijzing naar de vorm van het grondplan.

 

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Burobill

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Subsidies

Stedenfonds

Thema
Projectkost

1.469.000 euro excl. btw

Adres
Lange Beeldekensstraat 223-225
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel woonproject Lange Beeldekensstraat 245-247
Project

Lange Beeldekensstraat 245-247

Wonen

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord kochten we 2 panden aan en vervangen ze door 2 nieuwbouwwoningen.

Voorgevel © Bart Gosselin
Nieuws

3 nieuwe woonprojecten van start

In de Gravinstraat - Gijselsstraat, de Lange Beeldekensstraat en in de Lange Kongostraat gaan nieuwe woonprojecten van start.

Voorgevel Lange Kongostraat 13
Project

Lange Kongostraat 13

Wonen

Een compacte nieuwbouwwoning die kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal en afwerkingsniveau.