Lamorinièrestraat 57

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Dit prachtige herenhuis met nog veel originele elementen, een mooie gevel en een stadstuin was jarenlang verwaarloosd en volgestouwd met rommel en afval. Daardoor was een deel van het gebouw zelfs ingestort.

Wat gebeurt er?

Het gebouw werd helemaal ontmanteld en het ingestorte deel werd afgebroken. Het hoofdgebouw werd gerenoveerd met een volledig nieuwe afwerking en alle moderne technieken, nieuwe isolatie en dakafwerking. Daarnaast gebeurde er ook een kleine uitbreiding: een keukenruimte met grote glaspartijen naar de tuin.

Zo creëerden de architecten een woning met de authentieke charme van een echte herenwoning met alle hedendaags comfort en een stadstuin. De woning is verkocht in 2010.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

360 architecten

Aannemer

S-construct

Thema
Projectkost

370.743 euro excl. btw

Adres
Lamorinièrestraat 57
2018 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Kinderdagverblijf Bobijn © AG VESPA – Bart Gosselin
Project

Kinderdagverblijf Bobijn en woningen Van Luppenstraat 44-50

Publieke gebouwen, Wonen

Een voormalige kostuumatelier werd vervangen door een kinderdagverblijf en 5 woningen met een ondergrondse parkeergarage.

Voorgevel van woning aan Lange van Ruusbroecstraat 29
Project

Lange Van Ruusbroecstraat 29

Commercieel vastgoed, Wonen

Ondanks de gunstige ligging van dit hoekpand heeft de straat toch te lijden onder leegstand en verwaarlozing en trok het pand sluikstort en graffiti aan. We besloten daarom om een nieuwbouw project op te trekken.

Op deze luchtfoto van 't Groen Kwartier zie je duidelijk de mix van historische gebouwen en nieuwbouw, omgeven door de groene publieke ruimte
Project

't Groen Kwartier

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van Militair Hospitaal naar autovrije woon- en werkplek in 't groen.