Kinderdagverblijf Bobijn en woningen Van Luppenstraat 44-50

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls. Daarnaast bouwen we heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

Wat gebeurt er?

Het voormalige kostuumatelier in de Van Luppenstraat werd aangekocht om een publieke doorgang te creëren tussen 't Groen Kwartier en de omliggende buurt. Het werd vervangen door een kinderdagverblijf met 84 plaatsen en 5 woningen met een ondergrondse parkeergarage.

De 5 nieuwbouwwoningen vervolledigen de straatgevel aan de Van Luppenstraat en zorgen, door een verspringing ten opzichte van de rooilijn, voor een accentuering van de doorsteek richting 't Groen Kwartier. Alle woningen zijn voorzien van een dakterras en een koer.

Achter de woningen bevindt zich kinderdagverblijf Bobijn dat samen met de oude militaire muur de nieuwe steeg begeleidt. Het dak van het kinderdagverblijf is ingericht als een groendak, zodat de woningen uitkijken op groen. Zowel de woningen als het kinderdagverblijf zijn gerealiseerd conform het passiefhuisprincipe.

De woningen zijn verkocht in 2016.

info right
info-right-fields
Partners
AG Kinderopvang
Architect

PULS architecten

Aannemer

Algemene bouwonderneming Frans Willems NV

Projectkost

8.950.000 euro incl. btw

Adres
Van Luppenstraat 44-50
2018 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De buitengevel van de Generale Staf na de werken
Project

Generale Staf

Publieke gebouwen

Het kantoor van AG Vespa vind je in de middenbeuk en de oostelijke kop van de Generale Staf in ’t Groen Kwartier. 

Voorgevel van Kinderdagverblijf Koekendoos aan Du Monstraat.
Project

Kinderdagverblijf Koekendoos en woningen Confortalei 62-70 - Du Montstraat 41-63

Publieke gebouwen, Wonen

Op de site van de voormalige industriële bakkerij De Kort in Deurne bouwden we een kinderdagverblijf Koekendoos, het woonproject Madeleine en een ondergrondse parkeergarage voor (buurt)bewoners.

 

Op deze luchtfoto van 't Groen Kwartier zie je duidelijk de mix van historische gebouwen en nieuwbouw, omgeven door de groene publieke ruimte
Project

't Groen Kwartier

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van Militair Hospitaal naar autovrije woon- en werkplek in 't groen.