Lange Van Ruusbroecstraat 29

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wie werkt er aan mee?

Architecten Wim Voorspoels en Greg Geertsen zorgden voor het ontwerp.

Wat gebeurt er?

Deze nieuwbouw  bestaat uit een gelijkvloerse entiteit en een woning op de bovengelegen verdiepingen. De gelijkvloerse ruimte wordt ingevuld als handelsruimte (kantoor, praktijkruimte of een commerciële functie). De bovengelegen ruime eengezinswoning heeft haar eigen toegang op het gelijkvloers, met voldoende ruimte voor fietsen. Via een ingenieus systeem van trappen worden de bovenliggende leefruimtes met elkaar verbonden. Op de eerste verdieping sluit de eetruimte aan op een groot dakterras. De woning heeft 3 slaapkamers.

 

 

Lange Van Ruusbroecstraat 29

2018 Antwerpen

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Wim Voorspoels en Greg Geertsen

Thema
Adres
Lange Van Ruusbroecstraat 29
2018 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld Belgiëlei 91 © DMT Architecten
Project

Belgiëlei 91

Commercieel vastgoed

We renoveren, restaureren en geven een nieuwe invulling aan het voormalige museum Smidt Van Gelder. Het gebouw is een van de meest luxueuze meesterwoningen uit de belle époque.

Op deze luchtfoto van 't Groen Kwartier zie je duidelijk de mix van historische gebouwen en nieuwbouw, omgeven door de groene publieke ruimte
Project

't Groen Kwartier

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Van Militair Hospitaal naar autovrije woon- en werkplek in 't groen.

Woonproject Savanne in de Provinciestraat 82
Project

Provinciestraat 80-82

Commercieel vastgoed, Wonen

Op een hoekperceel achter de Zoo van Antwerpen, met zicht op de giraffen, realiseerden we Savanne: 4 appartementen en een commerciële ruimte.