Kinderdagverblijf Koekendoos en woningen Confortalei 62-70 - Du Montstraat 41-63

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

We bouwen ook heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal. Om het capaciteitsprobleem in de kinderopvang aan te pakken, realiseerden we dit nieuwe kinderdagverblijf.

Wat gebeurt er?

Op de site van de voormalige industriële bakkerij De Kort in Deurne vind je het kinderdagverblijf Koekendoos, het woonproject Madeleine met 11 wooneenheden en een ondergrondse parkeergarage met 30 plaatsen voor bewoners en buurt.

De architecten herstellen met hun ontwerp de openheid van het bouwblok. Het project bestaat uit 2 volumes. Aan de Du Montstraat gaat het om een getrapt volume met het kinderdagverblijf als diepste laag op de begane grond. De publieke functies zoals kantoren, de ontmoetingsruimte en de hoofdingang liggen aan de straatkant. In het midden worden ruimtes voorzien die geen daglicht nodig hebben zoals slaapkamers. Aan de tuinzijde zijn de ruimtes voor peuters en baby’s.

Centraal in het bouwblok is het dak van het kinderdagverblijf uitgevoerd als een terras- en groendak waarop de grote dakterrassen van de woningen zijn gesitueerd. De woningen hebben een brede zongeoriënteerde leefruimte en keuken op de eerste verdieping en 3 à 4 slaapkamers en een badkamer op de tweede verdieping.

Het volume aan de Confortalei omvat 4 woningen, waarvan 2 met tuin en 2 met een groot dakterras. De doorgang met poort ontsluit het kinderdagverblijf voor personeel, auto's en leveringen. De woningen hebben grote leefruimtes die uitgeven op de privétuinen en de terrassen. Ze hebben 2 tot 3 slaapkamers.

7 woningen zijn gerealiseerd volgens de passiefnorm, de overige 4 presteren met hun laag E-peil beter dan de wettelijke norm.

De eerste woningen zijn verkocht in 2017.

info right
info-right-fields
Partners
AG Kinderopvang
Architect

BULK architecten

Aannemer

DCA

Subsidies

Vlaamse Overheid (kinderdagverblijf)

Federaal Grootstedenbeleid (woningen)

Projectkost

10.800.000 euro excl. btw

Adres
Confortalai 62-70
Du Montstraat 41-63
2100 Deurne
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De buitenruimte van kinderdagverblijf Brabbel
Project

Kinderdagverblijf Brabbel, woning en appartementen Regentstraat 9A

Publieke gebouwen, Wonen

We bouwden kinderdagverblijf Brabbel, een woning en 4 appartementen in een binnengebied in Antwerpen-Noord.

Voorgevel Jos Scheurweghstraat 40
Project

Jos Scheurweghstraat 40

Wonen

In Deurne Noord hebben we van een hoekwoning een ruime eengezinswoning gemaakt, mét een accent van de Rode Duivels.

Luchtfoto genomen tijdens de bouw van de school met torenkraan en gebouwen in werf.
Project

Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors

Publieke gebouwen

We bouwen een nieuwe school voor secundair onderwijs in Deurne: het Stedelijk Lyceum Deurne - Lakbors.