Grote Markt 29

Over
info left

Waarom dit project?

De Grote Markt 29 behoort tot het patrimonium van AG Vespa. Het gebouw, een voormalig burgerhuis met de naam Blijdenborch, bevindt zich op de Grote Markt, pal in het historische centrum van de stad. Het werd vastgesteld als bouwkundig erfgoed en de ingangsomlijsting werd beschermd als monument. Het pand heeft nood aan een kwalitatieve renovatie. 

Wat gebeurt er?

We renoveren het volledige pand volgens de huidige normen van uitrusting en comfort, met het oog op verhuring. In het project worden gelijkvloers, eerste verdieping en kelder uitgewerkt tot commerciële ruimte. Op de verdiepingen worden drie appartementen ingericht, waar ook de huidige mooie zolderruimte deel van uitmaakt.

De handelsruimte krijgt meer licht, lucht en ruimtelijkheid door een nieuwe achtergevel, aangepaste vides en dakkoepels. Op de verdiepingen komen er drie appartementen met een gemeenschappelijke fietsenberging.

Op de tweede en derde verdieping wordt er één appartement per niveau voorzien. De vierde verdieping vormt samen met de dakverdieping een duplex appartement. Het appartement op +2 krijgt twee slaapkamers, het appartement op de derde verdieping één slaapkamer en een dubbele leefruimte/bureau/logeerkamer. Het duplex appartement heeft één slaapkamer.

De appartementen worden ontworpen als doorzonappartementen: de leefruimtes lopen door van voor naar achtergevel en laten toe dat het zonlicht diep in de woning valt. Elk appartement krijgt een terras.

De werken werden in 2022 afgerond.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

MADE architects

Adres
Grote Markt 29
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Grote Markt 16 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Grote Markt 16

Commercieel vastgoed, Wonen

Het voormalige huis Den Gulden Beyr werd volledig gerenoveerd tot een handelsruimte, studio en triplexappartement.

Grote Markt 40 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Grote Markt 40

Commercieel vastgoed

In 2015 renoveerden we de Grote Markt 40. In maart 2016 opende Antwerp City Hostel er z'n deuren.

Gerenoveerde gevel met onderaan 2 mooie handelsruimtes met grote vitrines en karakteristieke hoge plafonds
Project

Vlasmarkt 26-30

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerden het gebouw op de Vlasmarkt 26-30 tot 2 handelsruimtes en 3 appartementen op de bovenliggende verdiepingen.