Groenplaats 26

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa renoveerde de bovenliggende verdiepingen van de Groenplaats 26 tot 2 appartementen om leegstand en verwaarlozing boven handelspanden tegen te gaan. We optimaliseren steeds ons eigen patrimonium. Door het te renoveren en restaureren kunnen we het zo rendabel mogelijk verhuren of verkopen.

Wat gebeurt er?

Dit pand in het hart van de stad is beschermd als monument en huisvest vandaag café De Post. De bovenliggende verdiepingen werden gerenoveerd tot 2 appartementen: een appartement op de eerste verdieping en een duplexappartement op de tweede en derde verdieping. Beide appartementen hebben een uniek zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Om te voldoen aan de hedendaagse eisen werd veel aandacht besteed aan isolerende en energiebesparende maatregelen. Authentieke elementen uit de 17de eeuw werden zo veel mogelijk bewaard. Ook de buitenzijde van het gebouw werd gerestaureerd: de gevel werd volledig gerenoveerd en het dak werd geïsoleerd. Daarnaast werd er gestreefd naar een optimaal akoestisch comfort voor de huurders door zowel akoestische vloer-, plafonds- als wandisolatie aan te brengen. In het kader van de veiligheid werd een extra bijkomende trap voorzien dankzij een beperkte ingreep op de structuur van het gebouw.

AG Vespa verhuurt zowel de 2 appartementen als de horecazaak op het gelijkvloers.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

RADAR Architecten

Aannemer

Borg - Bouw

Projectkost

619.000 euro incl. btw

Adres
Groenplaats 26
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Leysstraat 7-15 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Leysstraat 7-15

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerde en restaureerden de monumentale gebouwen in de Leysstraat 7-15. De bovenste verdiepingen zijn heringericht tot 8 unieke huurappartementen. 

Grote Markt 40 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Grote Markt 40

Commercieel vastgoed

In 2015 renoveerden we de Grote Markt 40. In maart 2016 opende Antwerp City Hostel er z'n deuren.

Gerenoveerde gevel met onderaan 2 mooie handelsruimtes met grote vitrines en karakteristieke hoge plafonds
Project

Vlasmarkt 26-30

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerden het gebouw op de Vlasmarkt 26-30 tot 2 handelsruimtes en 3 appartementen op de bovenliggende verdiepingen.