3 nieuwe woonprojecten van start

Deze week gaan 3 nieuwe woonprojecten in werf: 2 in Antwerpen-Noord en een in Borgerhout. De 3 woonprojecten kaderen in het stedelijke grond- en pandenbeleid, waarbij leegstaande en verkrotte panden worden aangepakt met opmerkelijke woonarchitectuur. In 2019 zullen er met deze 3 projecten zo 15 nieuwe wooneenheden op de markt komen.

Toekomstbeeld binnentuin Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168 © Architecten Broekx-Schiepers
Toekomstbeeld binnentuin Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168 © Architecten Broekx-Schiepers
links naast tekst
content
Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Tussen de Gravinstraat en de Gijselsstraat bouwt AG VESPA een woonproject met ondergrondse parkeergarage. Het project wordt ontworpen door Architecten Broekx-Schiepers en bevat een mix van verschillende woontypes: 6 compacte appartementen aan de Gravinstraat en 4 eengezinswoningen in de Gijselsstraat. Aan de Gravinstraat bevindt zich ook de inrit van de parkeergarage en een onderdoorsteek naar de tuin in het binnengebied. Die is gemeenschappelijk en verbindt alle woningen en appartementen met elkaar. Een grote luifel doet dienst als fietsenstalling, maar kan ook gebruikt worden voor gemeenschappelijke activiteiten. 

Je leest er meer over op de projectfiche van de Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168.

Toekomstbeeld Lange Beeldekensstraat 223 - Van Urselstraat 46 © Buro Bill architecten
Toekomstbeeld Lange Beeldekensstraat 223-227 © Buro Bill architecten
rechts van tekst
content
Lange Beeldekensstraat 223-227

AG VESPA kocht 2 panden aan in de Lange Beeldekensstraat. Beide panden waren in slechte staat en grenzen aan een steeg. Buro Bill architecten werkte voor AG VESPA een woonproject uit met 4 eenheden: een woning met 2 slaapkamers, bureauruimte en een tuin en 3 appartementen. 1 appartement heeft 1 slaapkamer, het andere 2 en er is ook nog een 3-slaapkamerappartement. 2 appartementen hebben elk een eigen terras. In het ontwerp wordt de steeg naar het binnengebied geïntegreerd. De steeg is overdag publiek toegankelijk en wordt als doorsteek tussen de Lange Beeldekensstraat en de Duinstraat gebruikt. Om van die doorsteek een levendige steeg te maken, situeren de inkomzones en fietsenberging van het woonproject zich in de steeg. Bovendien worden de ramen strategisch geplaatst om voor voldoende interactie te zorgen tussen de wooneenheden en de publieke ruimte. 

Je leest er meer over op de projectfiche van de Lange Beeldekensstraat 223-227.

Toekomstbeeld voorgevel Lange Kongostraat 13 © Radar architecten
Toekomstbeeld voorgevel Lange Kongostraat 13 © Radar architecten
links naast tekst
content
Lange Kongostraat 13

In de Lange Kongostraat 13 bouwt AG VESPA een meegroeiwoning naar een ontwerp van Radar architecten. Met zijn diepe tuin van meer dan 100 m² leent het perceel zich goed voor een eengezinswoning. Maar een ruime nieuwbouwwoning met tuin in de binnenstad wordt al snel onbetaalbaar voor veel gezinnen. Om de woning in de Lange Kongostraat betaalbaar te houden, houden we ze initieel zo compact en eenvoudig mogelijk. De compacte woning wordt bedacht op maat van jonge starters: een beperkte leefruimte, 1 slaapkamer, een eenvoudige afwerking, ... Maar van bij het begin denken we na over uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Die 'opties' moeten ervoor zorgen dat de woning kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal maar ook qua afwerkingsniveau.  

Je leest er meer over op de projectfiche van de Lange Kongostraat 13.

Gerelateerd

Voorgevel Lange Kongostraat 13
Project

Lange Kongostraat 13

Wonen

Een compacte nieuwbouwwoning die kan meegroeien met haar bewoners, qua schaal en afwerkingsniveau.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 223-225
Project

Lange Beeldekensstraat 223–225

Wonen

Een nieuwbouwwoning en 3 appartementen met een publiek toegankelijke steeg.

Voorgevel woonproject aan Gravinstraat
Project

Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Wonen

In Oud-Borgerhout bouwen we 6 compacte appartementen en 4 eengezinswoningen met ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke binnentuin.