Bostonstraat 22 - 24

Over
info left

Waarom dit project?

Het gebouw in de Bostonstraat 22-24 is een appartementsgebouw uit de jaren 30, gelegen in de tuinwijk Luchtbal Noord. Het bevatte voorheen 8 appartementen die werden verhuurd als sociale woningen. De woningen voldeden niet meer aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort. Door het waardevolle karakter van de tuinwijkarchitectuur en de redelijke staat van het gebouw werd beslist het pand niet af te breken, maar te renoveren. Het aantal wooneenheden werd gereduceerd van 8 naar 4.

Wat gebeurt er?

De Smet Vermeulen architecten passen 2 gespiegelde duplexwoningen in op niveau 0 en 1. De leefruimtes op het gelijkvloers grenzen achteraan aan de tuin, terwijl de eerste verdieping fungeert als slaapniveau. Op verdieping 2 en 3 worden ook 2 gespiegelde duplexwoningen ingeplant. Slaapniveaus worden voorzien op de tweede verdieping. De leefruimtes bevinden zich op de dakverdieping en profiteren van een ruim dakterras met zicht op de haven.

De woningen zijn verkocht in 2012.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

De Smet Vermeulen architecten

Subsidies

Grootstedenbeleid

Thema

Grond- en pandenbeleid

Adres
Bostonstraat 22 - 24
2030 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Leefruimte van het appartement. Deze geeft toegang tot de keuken en slaapkamers.
Project

Bostonstraat 2 - 28 - 30 - 44 - 46

Commercieel vastgoed, Wonen

De gebouwen in de Bostonstraat 2-28-30-44-46 zijn vijf nagenoeg identieke hoekpanden uit de jaren 30, gelegen in de tuinwijk Luchtbal Noord. De hoekpanden werden initieel verhuurd als sociale woningen, maar  voldeden niet meer aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort.

Voorgevel Liverpoollaan na werken
Project

Glasgowstraat - Liverpoollaan

Wonen

Enkele van de vele gebouwen die in deze wijk werden aangekocht van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan waarmee de stad de draagkracht, de leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal wil verbeteren.

Voorgevel na de werken - Grimsbystraat 2, Liverpoollaan 18 en Dublinstraat 20
Project

Grimsbystraat 2 – Liverpoollaan 18 - Dublinstraat 18-20

Commercieel vastgoed, Wonen

Een van de vele gebouwen die we in deze wijk aankochten van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan om de draagkracht, leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal te verbeteren.