Grimsbystraat 2 – Liverpoollaan 18 - Dublinstraat 18-20

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

De gebouwen waren in slechte staat, voldeden niet aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort en konden moeilijk aangepast worden. Daarom werd besloten om de woningen volledig af te breken en om 3 kwalitatieve eengezinswoningen op te trekken, waarvan 1 met polyvalente ruimte met mogelijkheid tot handelsfunctie. De nieuwe woningen hebben elk een tuin en/of terras. De woningen zijn verkocht in 2012.

Wie werkt er aan mee?

Het ontwerp van POOT ROEGIERS architecten sluit op een hedendaagse manier aan bij de context van de tuinwijk, de aanpalende volumes en zorgt tegelijkertijd voor een sterke hoekoplossing.

 

Grimsbystraat 2

Liverpoollaan 18

Dublinstraat 18-20

2030 Antwerpen

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

POOT ROEGIERS architecten

Thema
Adres
Grimsbystraat – Liverpoollaan - Dublinstraat
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Liverpoollaan na werken
Project

Glasgowstraat - Liverpoollaan

Wonen

Enkele van de vele gebouwen die in deze wijk werden aangekocht van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan waarmee de stad de draagkracht, de leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal wil verbeteren.

Leefruimte van het appartement. Deze geeft toegang tot de keuken en slaapkamers.
Project

Bostonstraat 2 - 28 - 30 - 44 - 46

Commercieel vastgoed, Wonen

De gebouwen in de Bostonstraat 2-28-30-44-46 zijn vijf nagenoeg identieke hoekpanden uit de jaren 30, gelegen in de tuinwijk Luchtbal Noord. De hoekpanden werden initieel verhuurd als sociale woningen, maar  voldeden niet meer aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort.