Bostonstraat 2 - 28 - 30 - 44 - 46

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Door het waardevolle karakter van de tuinwijkarchitectuur en de redelijke staat van de gebouwen werd beslist de hoekpanden niet af te breken maar te renoveren. Het gaat steeds om een duplexwoning met garage (met mogelijkheid tot handelsruimte op gelijkvloers) en een appartementen met dakterras op de tweede verdieping. In elk pand werd het aantal wooneenheden gereduceerd van 3 naar 2.

De laatste wooneenheid van dit project is in 2014 verkocht.

Wie werkt er aan mee?

HASA-architecten ontwierp de plannen.

 

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Stadsvernieuwingsfonds Vlaanderen
Architect

HASA-architecten

Subsidies

Stadsvernieuwingsfonds Vlaanderen

Thema
Adres
Bostonstraat 2 - 28 - 30 - 44 - 46
2030 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Politiekantoor Noorderlaan © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Politiekantoor Noorderlaan

Publieke gebouwen

Als gedelegeerd bouwheer namen we de inrichtingswerken en de buitenaanleg van het politiekantoor aan de Noorderlaan op ons.

Voorgevel Liverpoollaan na werken
Project

Glasgowstraat - Liverpoollaan

Wonen

Enkele van de vele gebouwen die in deze wijk werden aangekocht van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan waarmee de stad de draagkracht, de leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal wil verbeteren.