Glasgowstraat - Liverpoollaan

Over
info left

Waarom dit project?

Met het stedelijk grond- en pandenbeleid pakken we leegstaande en verkrotte panden aan en brengen ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

De gebouwen in de Glasgowstraat en Liverpoollaan zijn 2 nagenoeg identieke vrijstaande panden met elk 6 appartementen, die voordien als sociale woning werden verhuurd.

Om opnieuw te voldoen aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort, werd een ontwerp opgemaakt waarbij de 6 appartementen werden omgevormd tot 4 wooneenheden: 2 woningen met tuin op het gelijkvloers en de eerste verdieping, en 2 appartementen op de tweede verdieping. 

De woningen zijn in 2011 verkocht.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

De Gouden Liniaal Architecten

Thema
Adres
Glasgowstraat 37-39-41-43 / Liverpoollaan 5-7-9-11
2030 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Leefruimte van het appartement. Deze geeft toegang tot de keuken en slaapkamers.
Project

Bostonstraat 2 - 28 - 30 - 44 - 46

Commercieel vastgoed, Wonen

De gebouwen in de Bostonstraat 2-28-30-44-46 zijn vijf nagenoeg identieke hoekpanden uit de jaren 30, gelegen in de tuinwijk Luchtbal Noord. De hoekpanden werden initieel verhuurd als sociale woningen, maar  voldeden niet meer aan de hedendaagse normen van oppervlakte en comfort.

Voorgevel na de werken - Grimsbystraat 2, Liverpoollaan 18 en Dublinstraat 20
Project

Grimsbystraat 2 – Liverpoollaan 18 - Dublinstraat 18-20

Commercieel vastgoed, Wonen

Een van de vele gebouwen die we in deze wijk aankochten van de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen. Het maakt deel uit van een masterplan om de draagkracht, leefbaarheid en het beeld van de wijk Luchtbal te verbeteren.