Verkoop eerste passiefwoningen in Antwerpen

De klimaatdoelstellingen van de stad Antwerpen zijn erg ambitieus. Om ze te behalen, moet hard ingezet worden op het verbeteren van de energie-efficiëntie van gebouwen. Door te investeren in passiefwoningen geeft de stad het goede voorbeeld. Voor het eerst is het mogelijk om in Antwerpen passiefwoningen te kopen via AG VESPA, in de Lindeboomstraat.

AG VESPA investeert al enkele jaren in passiefbouw. Zo wordt momenteel een aantal woningen, scholen en kinderdagverblijven volgens de passiefnorm gebouwd.

Passiefbouw houdt in dat er zeer energiezuinig gebouwd wordt. De warmteverliezen zijn, dankzij een doorgedreven isolatie en omdat de woning luchtdicht gebouwd is, zo beperkt dat er zeer weinig energie nodig is voor verwarming en koeling: niet meer dan 15kWh per m². Dat komt overeen met het vermogen van een strijkijzer. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75 procent lager dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning.

De term ‘passief’ betekent dat er zo weinig mogelijk ‘actief’ energie in het gebouw gebruikt wordt. De warmte die elk huis vanzelf ter beschikking heeft (via de droogkast, het kookfornuis, zonlicht, …) wordt maximaal bijgehouden en benut. Enkel bij extreme buitentemperaturen is er een actieve verwarmingsbron, zoals bijvoorbeeld een radiator, nodig.

Vandaag start de verkoop van de eerste passiefbouw: drie woningen met tuin in de Lindeboomstraat in 2060 Antwerpen.

Verder realiseert AG VESPA passiefbouw voor volgende werven: