Prins Leopoldstraat 15-17

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

In de Prins Leopoldstraat vervingen we 2 bestaande, verloederde woningen door 3 eengezinswoningen met elk hun eigen inkom aan de straat. De magazijnen achteraan, in het binnengebied, werden afgebroken. Zo ontstonden er 2 grote tuinen, waar de leefruimtes op uitgeven. Achter de inkom bevinden zich keuken en eetkamer op een verhoogd niveau. Dat zorgt voor privacy ten opzichte van de straat. De grote raamopening in de voorgevel laat veel daglicht toe tot diep in de ruimte. De derde woning is in de breedte naar de achterzijde georiënteerd. De speelse verspringende ruimtes aan weerszijde van het open trappenhuis kunnen daardoor genieten van veel daglicht.

De architecten lieten zich inspireren door het klassieke herenhuis, weliswaar door de typologie te herinterpreteren. Met een gevel in cementpleister en gelakt houten schrijnwerk voegt het gebouw zich in het straatbeeld.

Kleine details, zoals in de gevel geïntegreerde zonnewering, verraden dat de woningen gebouwd worden volgens de passiefnorm en dus uitzonderlijk zuinig met energie omspringt.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

ONO architectuur

Thema
Adres
Prins Leopoldstraat 15-17
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Gerenoveerde gevel aan de Appelstraat. Het gebouw telt 4 verdiepingen en een gelijkvloers.
Project

Appelstraat 23

Commercieel vastgoed, Wonen

Een voormalig woonhuis in de Appelstraat in Borgerhout wordt gerenoveerd en omgevormd tot 4 huurappartementen.

Gerenoveerde voorgevel van het appartementsgebouw met onderaan het wijkkantoor Zegel.
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.