Kom naar het infomoment over de toekomstplannen voor de Arenawijk

Er komt een plan voor een groene, autoluwe Arenawijk met vlotte en comfortabele doorgangen voor fietsers en voetgangers. De gebouwen van architect Renaat Braem worden deels gerenoveerd en deels afgebroken. Daarnaast wordt ook een mix van private en sociale woningen voorzien en een sporthal, een basisschool en een Huis van het Kind (het vroegere Kind & Gezin).

Op dinsdag 20 april tussen 20 en 21.30 uur organiseren we samen met Woonhaven Antwerpen een infomoment. Omwille van de coronamaatregelen verloopt het infomoment digitaal. Tijdens het infomoment vertellen we meer over het plan voor de Arenawijk en kunnen buurtbewoners kennismaken met het ontwerpteam. Iedereen krijgt ook de kans om vragen te stellen.

Wanneer?

dinsdag 20 april 2021 van 20 tot 21.30 uur

Hoe inschrijven?

Je kan je inschrijven via de website www.antwerpenmorgen.be/arenawijk. Na inschrijving ontvang je op de dag van het infomoment een link waarmee je kan deelnemen aan het digitale infomoment.

Kan je niet deelnemen?

We nemen de presentatie op en plaatsen ze nadien online zodat iedereen ze kan herbekijken. Ook de vragen en antwoorden vind je nadien online.

Voor de zomer organiseren we nog twee inspraakmomenten waarin we graag met de buurtbewoners in gesprek gaan over het plan voor de publieke ruimte: de paden, doorsteken, parkeerplekken, groen, speelelementen, ...

Via een brief in de bus houden we de buurtbewoners steeds op de hoogte van de volgende stap in het project. Ook via onze website en nieuwsbrief kan je op de hoogte blijven van de toekomst van de Arenawijk.

Gerelateerd

Gebouwen van architect Renaat Braem in de noordrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Ontwerpteam geselecteerd voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Het team CLUSTER – BULK architecten – KARUUR architecten – WIT architecten is geselecteerd als het ontwerpteam voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne. Vanaf maart starten stad Antwerpen en Woonhaven Antwerpen, samen met district Deurne, het participatietraject met de buurt op.

Een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Nieuws

Drie ontwerpteams geselecteerd voor wedstrijd herontwikkeling Arenawijk Deurne

Drie ontwerpteams zijn geselecteerd om mee te doen met de wedstrijd voor de herontwikkeling van de Arenawijk in Deurne: BULK architecten, HUB en Metapolis. Als alles vlot verloopt, zal eind 2020 het definitieve ontwerpteam gekozen zijn.

Een van de gebouwen van architect Renaat Braem in de zuidrand van de Arenawijk in Deurne-Zuid
Project

Arenawijk

Gebiedsontwikkeling, Wonen

In dit bijzonder stuk stad vind je het uitzonderlijke patrimonium van de Antwerpse architect Renaat Braem en veel open groene ruimte. Enkele gebouwen worden na renovatie omgevormd tot private woningen. Er komen nieuwe sociale woningen, een sporthal en basisschool.