Politiekantoor Noorderlaan

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa bouwt heel wat publieke gebouwen voor de stad Antwerpen: scholen, politiekantoren, kinderdagverblijven, musea, … Duurzaamheid en sterke architectuur staan centraal.

In 2020 verhuist de Lokale Politie Antwerpen naar een nieuw mastergebouw op het terrein van Post X in Berchem. Het wordt de centrale plek waar alle beleidsvoerende en -ondersteunende diensten ondergebracht worden en de werkplek voor een groot deel van het politiepersoneel. Om de herwerkte organisatiestructuur van de politie intussen al toe te passen, werden de gebouwen op de site Luchtbal - Noorderlaan 500 omgevormd tot een ‘tussentijds mastergebouw’.

Wat gebeurt er?

In afwachting van de realisatie van een mastergebouw op de site Post X werd op de Noorderlaan een ‘tussentijds mastergebouw’ voorzien. De gebouwen A en B op de site zijn ter beschikking gesteld door de stad Antwerpen aan AG Vespa die de gebouwen verhuurt aan de Lokale Politie Antwerpen. De eerste en tweede verdieping in blok C zijn door de stad Antwerpen ter beschikking gesteld aan de politie.

AG Vespa nam als gedelegeerd bouwheer de inrichtingswerken van blok A, B en C en de buitenaanleg op zich. De werken gingen in 2014 van start. Begin 2015 werden de inrichtingswerken opgeleverd.

Tags
info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Partners
Politie Antwerpen
Adres
Noorderlaan 500
2030 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Oudaan 5 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Regiokantoor politie Oudaan

Commercieel vastgoed

Regiokantoor Oudaan moest omwille van veiligheidswerken dringend gerestaureerd worden. We voerden ook herinrichtingswerken uit. 

Gerenoveerde voorgevel van het appartementsgebouw met onderaan het wijkkantoor Zegel.
Project

Wijkkantoor politie Turnhoutsebaan en appartementen Zegelstraat 344

Publieke gebouwen, Wonen

Op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat bouwden we een braakliggend terrein om tot een wijkkantoor voor de politie en 6 appartementen met veel licht en uitzicht.