Van der Keilenstraat 13 - 19

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

In de Van der Keilenstraat kochten we 4 rijwoningen die onbewoonbaar waren door verzakkingen in de ondergrond. De woningen werden daarom afgebroken. Een nieuwbouwproject met 6 woongelegenheden en een parkeergarage kwam in de plaats.

Wat gebeurt er?

De interne schikking van dit ontwerp is vergelijkbaar met de dubbelwoonst in de Kroonstraat 92, een ander project van BULK architecten. De onderste 2 lagen bevatten de leefruimtes en de 2 bovenste bevatten de slaapkamers van 2 verschillende woonunits. Door een gecombineerde trap spelen de verdiepingen 'haasje over': de gelijkvloerse (met tuin) en tweede verdieping horen samen, net als de eerste (met dakterras) en derde verdieping. Dat concept wordt over de 3 traveeën herhaald.

Achter de 3 privétuinen ligt een stuk gemeenschappelijke tuin dat een meerwaarde biedt aan het project, als speeltuin of voor gemeenschappelijke activiteiten. Vanop de straat biedt de doorrit naar de parkeergarage een doorkijk naar het groene binnengebied.

De laatste eenheden van het woonproject zijn verkocht in 2013.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

BULK architecten

Aannemer

AB Willems

Thema
Projectkost

1.500.000 excl. btw

Adres
Van der Keilenstraat 13-15-17-19
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Kroonstraat 92 © Anja Van Eetveldt
Project

Kroonstraat 92

Wonen

Dit eigendom werd door de stad Antwerpen gebruikt als bedrijfs- en opslagruimte met bijhorende woonst. Het pand kwam leeg te staan en we beslisten het gebouw af te breken en er een nieuwbouw te realiseren.

De achtergevel van de Hogeweg 90 en een deel van de gemeenschappelijke binnentuin
Project

Hogeweg 84-100 - Engelselei 24-37

Wonen

Hier hebben we 33 woningen gebouwd rond een grote gemeenschappelijke binnentuin.

De voorgevel van de Lange Lobroekstraat 36, 42, 44 na de werken
Project

Lange Lobroekstraat 36, 42 en 44

Wonen

We kochten een leegstaand gebouwencomplex langs de spoorweg, in de wijk Antwerpen-Dam. De rijwoningen werden vervangen door nieuwbouw.