Hogeweg 84-100 - Engelselei 24-37

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Op deze plek huisde een aannemersbedrijf dat historisch was gegroeid door stelselmatig de aanpalende arbeiderswoningen op te kopen en die als opslagruimte te gebruiken. Door het wegvallen van de leeffunctie in beide straten kregen die een trieste aanblik. We kochten alle gebouwen aan en organiseerden een ontwerpwedstrijd voor de bouw van woningen.

Wat gebeurt er?

Het nieuwe project telt in totaal 33 wooneenheden. De charmante herenwoning op nummer 92 en het statige appartementsgebouw op nummer 90 zijn behouden en opgenomen in het geheel. De rest werd afgebroken, waarna het straatbeeld werd hersteld door nieuwbouwwoningen te plaatsen. Er is een grote variatie in wooneenheden, van kleine appartementen tot volwaardige eengezinswoningen.

De woningen liggen rond een grote gemeenschappelijke binnentuin, maar ieder heeft ook een eigen privébuitenruimte in de vorm van een tuin, koer, terras of dakterras. Het project omvat verder een ondergrondse parkeergarage met 39 plaatsen.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Santermans + Cielen architecten

Thema
Adres
Hogeweg 84 - 100
Engelselei 24 - 37
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Gevel van de gerenoveerde centers langs de Engelselei in Borgerhout.
Project

Centers

Commercieel vastgoed, Publieke gebouwen, Gebiedsontwikkeling

De centers zijn ruimtes in de bogen onder de gemetste spoorwegberm langs de Singel in Borgerhout. Ze worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe invulling met ruimte voor productie, ateliers, ambachten, horeca en ander ondernemerschap.

Voorgevel van woonproject.
Project

Engelselei 74-77

Wonen

Op de hoek van de Engelselei en de Oudstrijdersstraat realiseerden we 4 eengezinswoningen.

Voorgevel woonproject aan Gravinstraat
Project

Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Wonen

In Oud-Borgerhout bouwen we 6 compacte appartementen en 4 eengezinswoningen met ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke binnentuin.