Sint-Paulusplaats 2 - 3

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Aan de Sint-Paulusplaats werd ter hoogte van de Krauwelengang een invulproject ontwikkeld met 2 appartementen en een commercieel gelijkvloers. Onder het gebouw loopt een doorsteek die de Krauwelengang verbindt met het plein.

De strakke lijnen van de voorgevel werden doorgetrokken naar de indeling van de verschillende units. De lichtheid van de binnenruimtes en het ruimtelijk gevoel staan meer dan ooit op de voorgrond in dit ontwerp. Bovendien creëerde de architect plaats voor aangename buitenruimtes met voldoende oppervlakte. De ingang van de verschillende woningen bevindt zich aan de zijde van de Krauwelengang, waar iedere woningen een bergplaats heeft op het gelijkvloers. De woningen worden ontsloten via een buitentrap geplaatst in 1 patio aan de achterzijde.

De appartementen en handelsruimte zijn verkocht in 2008.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Ruben Verstraeten en Wouter Bastijns

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant nv

Thema
Projectkost

621.877 euro excl. btw

Adres
Sint-Paulusplaats 2 - 3
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel © 2DVW Architecten bvba
Project

Oudemansstraat 10-20

Wonen

Het wordt een kwalitatief woonproject met huurwoningen van verschillende grootte, een ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke buitenruimte.

Terras
Project

Oudemansstraat 31-33 - Keistraat 1-3

Wonen

De bouwvallige woningen maakten plaats voor een nieuwbouwproject met 3 woningen en een commercieel gelijkvloers. 

Voorgevel na de werken
Project

Oudemansstraat 29

Wonen

De inkrimping van het prostitutiegebied creëerde heel wat leegstand in de wijk. Om de omschakeling naar woonstraat te stimuleren, kocht we een aantal panden op.