Oudemansstraat 31-33 - Keistraat 1-3

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Op de kop van de Oudemansstraat stond jarenlang een gebouw te verkommeren. De straat maakte vroeger deel uit van de prostitutiewijk en het pand had dan ook een verwante invulling. De inkrimping van het prostitutiegebied tot een gedoogzone van 3 straten was nefast voor de ontwikkeling van de Oudemansstraat. Om de omschakeling van prostitutiestraat naar woonstraat te stimuleren, kocht AG Vespa de panden op de hoek met de Keistraat aan. De bouwvallige woningen maakten plaats voor een nieuwbouwproject.

De architectuur van het nieuwe gebouw is afgestemd op de oorspronkelijke typologie van het historische pand. De architecten tekenden een commercieel gelijkvloers met daarboven 3 verticaal georganiseerde woningen. De toegang tot de woningen ligt in een gemeenschappelijk binnengebied.

Dit project werd intussen uitgebreid met een extra nieuwbouwwoning ter hoogte van nummer 29.

De woningen en handelsruimte zijn in 2008 verkocht.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Mys&Bomans Architectuurkantoor

Aannemer

D'Hulst - Van Rymenant

Thema
Projectkost

827.937 euro excl. btw

Adres
Oudemansstraat 31-33
Keistraat 1-3
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Toekomstbeeld voorgevel © 2DVW Architecten bvba
Project

Oudemansstraat 10-20

Wonen

Het wordt een kwalitatief woonproject met huurwoningen van verschillende grootte, een ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke buitenruimte.

Voorgevel na de werken
Project

Oudemansstraat 29

Wonen

De inkrimping van het prostitutiegebied creëerde heel wat leegstand in de wijk. Om de omschakeling naar woonstraat te stimuleren, kocht we een aantal panden op.

Voorgevel van het woonproject gelegen aan Falconplein 9
Project

Falconplein 9

Wonen

Het woonproject werd ontwikkeld en kreeg een nieuwe structuur rondom 4 publieke binnenhoven.