Sint-Jacobsmarkt 20-22

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls. De 2 naast elkaar gelegen panden aan de Sint-Jacobsmarkt zijn opgenomen in de Inventaris van Bouwkundig Erfgoed. Ze verkeerden in een slechte staat.

Wat gebeurt er?

De 2 huizen in classicistische stijl zijn samengevoegd tot 1 geheel. Op de verdiepingen bevinden zich 2 identieke appartementen en 1 duplexappartement.

In 2011 zijn enkele onderhoudswerken uitgevoerd om de appartementen verhuurbaar te maken en te verbeteren. Elk appartement kreeg een nieuwe keuken en parketvloer. De badkamers zijn opgefrist en alles werd opnieuw geschilderd. In het najaar van 2014 is het buitenschrijnwerk op de verdiepingen vernieuwd. In een volgende fase worden ook de winkelruimte op het gelijkvloers en de gevel aangepakt.

 

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Ontwerpatelier

Aannemer

Bouwbedrijf Van Der Kinderen

Adres
Sint-Jacobsmarkt 20-22
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Sint-Jacobsmarkt 16-18 voor de werken
Project

Sint-Jacobsmarkt 16-18

Commercieel vastgoed, Wonen

De panden aan de Sint-Jacobsmarkt 16-18 worden gerenoveerd tot 5 appartementen en 2 commerciële ruimtes.

Voorgevel Leysstraat 7-15 © AG VESPA - Bart Gosselin
Project

Leysstraat 7-15

Commercieel vastgoed, Wonen

We renoveerde en restaureerden de monumentale gebouwen in de Leysstraat 7-15. De bovenste verdiepingen zijn heringericht tot 8 unieke huurappartementen. 

De voorgevel van de Groenplaats 26
Project

Groenplaats 26

Commercieel vastgoed, Wonen

Dit pand is beschermd als monument en huisvest vandaag café De Post. De bovenliggende verdiepingen werden gerenoveerd tot 2 appartementen.