Selderstraat 68

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Vlak bij het Stuivenbergplein stond jarenlang een hoekpand te verkommeren. Hoekpanden hebben een heel eigen problematiek. Vroeger vormden zij de ideale locatie voor buurtwinkels. Het verdwijnen van die functies in combinatie met het gebrek aan buitenruimte zorgt er echter voor dat hoekpanden nu weinig aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.

Voor de hoek van de Selderstraat met de Erwtenstraat kozen we voor een nieuwbouwproject. Opvallend is de inventieve configuratie van de ramen in de ruimtes die de bewoners een bijzondere kijk op de straat geven en alle ruimtes voorzien van veel licht. De mooie afwerking van de badkamer en vooral de kwaliteit van het dakterras met uitzicht over de hele buurt vormden een sterke aantrekkingskracht bij potentiële kopers.

De woning werd verkocht in het najaar van 2005.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Huiswerk architecten

Aannemer

De Bouwerij vzw

Thema
Projectkost

175.630 euro excl. btw

Adres
Selderstraat 68
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Project

Stuivenbergsite

Gebiedsontwikkeling

De site van het Stuivenbergziekenhuis wordt herontwikkeld tot een plek met een mix van stedelijke diensten, woningen, (zorg)voorzieningen, werkplekken en groene open ruimte.

Gevel Selderstraat 46-48
Project

Selderstraat 46-48

Wonen

In de Selderstraat braken we 2 woningen in slechte staat af en vervingen ze door 2 nieuwe woningen.

Voorgevel van het hoekgebouw met vier bouwlagen.
Project

Veldstraat 2

Wonen

Dit hoekpand in Antwerpen-Noord is volledig gerenoveerd tot een eengezinswoning.