Falconplein 9

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Het gebouw telt 4 wooneenheden: 3 appartementen en 1 duplexappartement. De architecten kozen ervoor om alle wooneenheden van vooraan het perceel tot achteraan te laten doorlopen. De leefruimtes zijn gericht op het levendige Falconplein, terwijl de rustigere slaapruimtes uitkijken over het nieuwe binnenhof. Daar tussenin is er plaats voor een buitenzone met een tuintje en terrassen. Dat zorgt voor licht en lucht in de appartementen.

Qua materiaalgebruik en gevelopbouw contrasteren de klassieke straatgevels in metselwerk met de witte binnengevel in glad pleisterwerk rondom de terrassen. De buitenzone lijkt zo eens te meer ‘uitgesneden’ uit het volume, terwijl het gebouw zich naar de straat toe bescheiden toont.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Puls architecten

Thema
Adres
Falconplein 9
2000 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Werken Falcon
Project

Falcon

Publieke ruimte, Gebiedsontwikkeling

Falcon, een bouwblok in het Schipperskwartier, is in volle ontwikkeling.

Voorgevel van woonproject Falconpoort vanop het Falconplein. We zien de monumentale falconpoort met op het gelijkvloers de handelsruimte.
Project

Falconpoort 1-3 & Falconplein 39

Wonen

Rondom de historische Falconpoort realiseerden we een project met 6 wooneenheden en een handelsruimte.

Leefruimte Falconrui 15/201
Project

Falconrui 9-15 - Falconpoort 31-35

Wonen

Binnen de ontwikkeling van het bouwblok Falconplein - Zeemanshuis realiseerden we 7 woningen en 2 lofts.