Moorkensplein 28

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Bij de renovatie werd voornamelijk de binnenkant en achterbouw onder handen genomen. Aan de gevel werd weinig gewijzigd.

Op het gelijkvloers van het woonproject werd een handelsruimte ingericht. Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers. De leefruimtes zijn gespreid over de tweede verdieping en de dakverdieping. Die verdiepingen staan met elkaar in verbinding door een vide.

Er werd ook een buitenruimte gecreëerd door in het dakvolume een buitenterras uit te snijden. Vanop dat terras heb je een schitterend uitzicht op het voormalige gemeentehuis van Borgerhout, dat als monument geklasseerd is.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Wouter Bastijns en Ruben Verstraeten

Thema
Adres
Moorkensplein 28
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

De wachtruimte heeft bruine vloertegeltjes, houten banken aan de wanden en witgepleisterde muren.
Project

Districtshuis Borgerhout

Publieke gebouwen

In 2016 zijn de herinrichtings- en restauratiewerken aan het gebouw van start gegaan. Begin 2018 zijn alle diensten van het district naar het historische pand verhuisd en zijn ze dus onder één dak terug te vinden. 

Voorgevel Kroonstraat 92 © Anja Van Eetveldt
Project

Kroonstraat 92

Wonen

Dit eigendom werd door de stad Antwerpen gebruikt als bedrijfs- en opslagruimte met bijhorende woonst. Het pand kwam leeg te staan en we beslisten het gebouw af te breken en er een nieuwbouw te realiseren.

Toekomstbeeld Mellaertsstraat 5-9 © Haerynck Vanmeirhaeghe architecten
Project

Mellaertsstraat 5-9

Publieke gebouwen, Wonen

Dit project werd door omstandigheden stopgezet. Het oorspronkelijke plan was om hier een woonproject met ondergrondse buurtparking en -fietsenstalling te realiseren.