Mellaertsstraat 28

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Dankzij het ontwerp krijgt het ingesloten hoekperceel  veel zonlicht in de woning en op de buitenruimte. Onder andere dankzij de centrale inplanting van de trap, de insnijdingen in het volume en de doordachte positionering van de raamopeningen. Op het gelijkvloers bevindt zich een garage en een polyvalente ruimte. De centrale trap brengt je naar de slaapruimtes, de keuken, de eetruimte en het dakterras, om te eindigen in de zitruimte op de derde verdieping.

De woning is verkocht in 2010

Wie werkt er aan mee?

Met zicht op zee architecten & ontwerpers tekende het ontwerp.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

met zicht op zee architecten & ontwerpers

Thema
Adres
Mellaertsstraat 28
2140 Borgerhout
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel Kroonstraat 92 © Anja Van Eetveldt
Project

Kroonstraat 92

Wonen

Dit eigendom werd door de stad Antwerpen gebruikt als bedrijfs- en opslagruimte met bijhorende woonst. Het pand kwam leeg te staan en we beslisten het gebouw af te breken en er een nieuwbouw te realiseren.

Voorgevel woonproject aan Gravinstraat
Project

Gravinstraat 31-35 - Gijselsstraat 162-168

Wonen

In Oud-Borgerhout bouwen we 6 compacte appartementen en 4 eengezinswoningen met ondergrondse parkeergarage en gemeenschappelijke binnentuin.

Toekomstbeeld Mellaertsstraat 5-9 © Haerynck Vanmeirhaeghe architecten
Project

Mellaertsstraat 5-9

Publieke gebouwen, Wonen

Dit project werd door omstandigheden stopgezet. Het oorspronkelijke plan was om hier een woonproject met ondergrondse buurtparking en -fietsenstalling te realiseren.