Lange Beeldekensstraat 211-219

Over
info left

Waarom dit project?

AG Vespa pakt met het stedelijk grond- en pandenbeleid leegstaande en verkrotte panden aan en brengt ze als kwaliteitsvolle en duurzame woningen opnieuw op de markt. Op die manier krijgt de opwaardering van een aantal stadswijken een impuls.

Wat gebeurt er?

Op de site van de voormalige Lampencentrale in de Lange Beeldekensstraat realiseerden we een project met 3 gerenoveerde appartementen en een handelsruimte en 3 nieuwbouwwoningen.

Het is een strak ontwerp met 2 bouwvolumes tussen de Neefsteeg en de Tiengebodensteeg. De architecten hebben de bouwvolumes zorgvuldig in het bouwblok ingeplant en probeerden een zo open mogelijke buitenruimte te behouden. Tegelijkertijd is een nieuwe en bredere doorgang gecreëerd naar de Tiengebodensteeg.

In het handelsgelijkvloers is een woonkantoor van de stad Antwerpen gevestigd. De 3 bovenliggende appartementen zijn gerenoveerd en hebben elk een eigen balkon en/of terras. In het tweede bouwvolume zijn 3 woningen ondergebracht. Ze zijn opgebouwd uit split levels, die zorgen voor speelse en aangename binnenruimtes. Elke woning heeft een tuintje achteraan en een terras op de bovenste verdieping.

Het project kreeg de naam Noorderlicht als verwijzing naar de wijk Antwerpen Noord en de voormalige Lampencentrale. De woningen en appartementen zijn verkocht in 2011 en 2012.

info right
info-right-fields
Rol AG Vespa
Architect

Mys&Bomans Architectuurkantoor

Aannemer

Algemene bouwonderneming Frans Willems

Subsidies

Federaal Grootstedenbeleid

Thema
Projectkost

1.094.650 euro excl. btw

Adres
Lange Beeldekensstraat 211-219
2060 Antwerpen
Status
Gerealiseerd

Gerelateerd

Voorgevel woonproject Lange Beeldekensstraat 245-247
Project

Lange Beeldekensstraat 245-247

Wonen

In de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen Noord kochten we 2 panden aan en vervangen ze door 2 nieuwbouwwoningen.

Ontwerp voor de toekomst van de Stuivenbergsite.
Project

Stuivenbergsite

Gebiedsontwikkeling

De site van het Stuivenbergziekenhuis wordt herontwikkeld tot een plek met een mix van stedelijke diensten, woningen, (zorg)voorzieningen, werkplekken en groene open ruimte.

Voorgevel Lange Beeldekensstraat 223-225
Project

Lange Beeldekensstraat 223–225

Wonen

Een nieuwbouwwoning en 3 appartementen met een publiek toegankelijke steeg.